П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
10 Серпня 2018

ЕКОЛОГІЧНА «RESPUBLIKA»

Цьогоріч фестиваль «Respublica fest», аби стати «найзеленішим» святкуванням не тільки України, але й Європи, озброївся цікавими новинками, щоправда, поки тільки тестовими.

Як зазначили на офіційному сайті організатори фесту, вони планують за підтримки Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» і Хмельницької обласної державної адміністрації вперше в Україні започаткувати використання депозитної тари на фудкортах. Тобто, всі покупці напоїв на святкуванні будуть вносити «депозит» за склянку із жорсткого пластику, яку можна наповнювати напоєм безліч разів. А по завершенні заходу склянку можна буде здати, отримавши внесок назад. Ця тактика допоможе зменшити кількість сміття та використання чималої кількості одноразових пластикових склянок, які завдають значної шкоди навколишньому середовищу. А ще відвідувачам, які проживатимуть у кемпінгу, пропонують бартер – повернення частини коштів за квиток на фест в обмін на пакет зі сміттям, яке вони зберуть після себе й здадуть до місця збирання.

Також «Respublica fest» активно запрошує подрайвувати під якісну музику людей з особливими потребами, для яких вхід буде вільним. Особам з обмеженими можливостями забезпечать безкоштовний трансфер із центру міста на фестиваль, а біля сцен розмістять спеціальні подіуми, що зроблять їхнє музичне дозвілля зручним і комфортним.

Нагадаємо, що фестиваль відбудеться 31 серпня – 2 вересня у Хмельницькому.

Вікторія БОЯРШИНОВА.