Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
10 Серпня 2018

«ВУЛИК» У ЦНАПІ

«ВУЛИК» У ЦНАПІЦього тижня міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ разом із керівниками проекту ЄС «EGOV4UKRAINE» урочисто підписали меморандум про співпрацю щодо пілотного впровадження у Центрі надання адміністративних послуг інформаційної системи «Вулик».

Завдяки участі в грантовій програмі проекту ЄС «EGOV4UKRAINE», Камянець увійшов до десятки пілотних міст в Україні, де буде встановлено програмний комплекс автоматизації центрів надання адмінпослуг «Вулик». Ця інформаційна система підвищить доступність і якість адміністративних послуг, наданих ЦНАПами, та забезпечить надійне зберігання й захист інформації. Вона пришвидшить роботу адміністраторів ЦНАПів завдяки переходу до електронного документообігу та спрощеному доступу до даних державних реєстрів у режимі реального часу. «Вулик» базуватиметься на «хмарних» технологіях, тому дозволить надавати технічну підтримку дистанційно та швидко без потреби наймати місцевих ІТ-спеціалістів.

Як зазначила керівник проекту «EGOV4UKRAINE» Марі ПЕДАК, «Вулик» приводить ЦНАПи у цифрову еру, що прискорить отримання адміністративних послуг громадянами і юридичними особами в десятки разів шляхом надання доступу до державних реєстрів та обміну даними через систему «Трембіта».

Попередньо в тестовому варіанті система запрацює во­сени. Її впровадження мож­ливе також у Гуменецькій ОТГ.

Прес-служба міської ради.