Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
24 Серпня 2018

СПРАВИ ВІЙСЬКОВІ

ЗА СТАНДАРТАМИ НАТО ГОТУВАТИМУТЬ УКРАЇНЦІ

20 серпня у Центрі розмінування відбулася офіційна церемонія передачі Програми під­готовки спеціалістів зі знешкодження саморобних вибухових пристроїв від команди Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади. Відтак підготовка фахівців зі знешкодження СВП за стандартами НАТО повністю лягає на плечі українських саперів. Канадські інструктори продовжать перебувати у центрі, але вже в ролі консультантів і спостерігачів.

Як повідомляє прес-служба МОУ, в заходах взяли участь начальник Центру розмінування полковник Володимир РОДІКОВ, командир Об’єднаної оперативно-тактичної групи Україна підполковник ОЛД, офіцер із питань зв’язків і взаємодії від Командування об’єднаними операціями Канади при Європейському командуванні полковник ФОСТЕР.

– Ми багато чому навчилися від наших канадських колег, а головне – стали справжніми друзями, – зазначив Володимир Геннадійович. – Підсумовуючи співпрацю, з упевненістю можу сказати, що ті знання та професійні навички, яких ми набули, не лише допоможуть нашим військовослужбовцям при виконанні бойових завдань, а й врятують від вибухонебезпечних предметів десятки і сотні цивільних мешканців найгарячіших точок України та світу.

ПОРИНЬТЕ В САПЕРНУ СПРАВУ

Сучасні засоби розмінування, індивідуальний захист сапера, пошук і знешкодження

вибухонебезпечних предметів і СВП – усе це можуть побачити всі охочі, хто завітає 24 серпня на Польський ринок (навпроти СЗОШ №1). Саме тут у рамках фестивалю «Остання сто­лиця» поряд із виставкою техніки перших ви­з­вольних змагань військовослужбовці Центру розмінування презентують своє споряджен­-ня. Не прогавте, прийдіть і подивіться, як змінилася військова техніка та спорядження за 100 років.

Виставка діятиме з 10.00 до 19.00.

РОЗГОРНУЛИ 75-МЕТРОВИЙ МІСТ

РОЗГОРНУЛИ 75-МЕТРОВИЙ МІСТУ рамках навчань «Спека-2018» військово­службовці понтонно-мостового батальйону 48 інженерної Кам’янець-Подільської бригади з’єднали 75-метровим мостом два береги річки Інгулець.

­ Особовий склад батальйону, підсилений ремонтним підрозділом і підрозділом зв’язку бригади, здійснив марш із пункту постійної дислокації до визначеного району для наведення мостової переправи через водну перешкоду і повернувся до місця базування. У навчаннях залучено понад два десятки військової автомобільної техніки і катери, які стоять у нас на озброєнні, ­ підкреслив командир батальйону підполковник Руслан ЗЕЛІНСЬКИЙ.

Підрозділ із завданням впорався на відмінно.