Субота, 20 Квітня 2024 р.
7 Вересня 2018

ЗА ПИЛОМ ПИЛЬНУВАТИМУТЬ

4 вересня відбулася чергова сесія міської ради, під час якої вчителю української мови та зарубіжної літератури ЗОШ №17 Наталії РУДНІЦЬКІЙ було вручено відзнаку міського голови «За заслуги перед громадою». Кам’янецький педагог стала однією із десяти фіналістів проекту «Global Teacher Prize Ukraine» – щорічної національної премії для вчителів. До 6 жовтня триває народне голосування. Кожен із кам’янчан може віддати за неї свій голос на сайті: https://tsn.ua/special-projects/GTPU-2018-voting/.

Після приємних церемоній депутати вислухали людей, житло котрих знаходиться неподалік підприємства «Гіпсовик».

ЗА ПИЛОМ ПИЛЬНУВАТИМУТЬ– Ми прийшли, бо із 2014 року боремося за наше здоров’я. «Гіпсовик» викидає багато пилу, що негативно впливає на нас і наших дітей. Допоможіть нам чим можете! – виступила із трибуни кам’янчанка Марія Степанівна.

Пояснення із цього питання надав начальник управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Юрій КРИЛОВ:

– Після звернення депутатів міськради підприємство перевірила екоінспекція, що видала приписи. Наразі ще протягом тижня працюватиме контрольна перевірка.

Як було озвучено на сесії, «Гіпсовик» не оновив дозволів на викиди, термін яких збіг іще навесні.

Також Юрій Володимирович підтвердив, що поруч працюють підприємства з аналогічним видом діяльності, котрі також зараз перевіряють.

Врешті було вирішено запросити на наступну сесію представників обласної Держпродспоживслужби, керівника та власника «Гіпсовика», і вислухати інформацію про результати перевірок. Юридичному управлінню доручено з’ясувати, що може зробити міська рада, аби підприємство працювало у правовому полі.

Під час сесії було затверджено звіт про виконання бюджету міста за І півріччя, підтримано порядок визначення і використання Громадського бюджету.

Народні обранці погодили виділення 300 тис.грн. для закупівлі кухонного інвентарю в навчальні заклади міста. 187 тис.грн. пішло на придбання комп’ютерної техніки для амбулаторій сімейної медицини. Виділено 600 тисяч для реконструкції амбу­латорії на вулиці Космонавтів, де мають розмістити підстанцію «Екстреної допомоги», адже, за словами начальника міськуправління охорони здоров’я Юрія Пливанюка, 30-40% викликів «швидкої» надходять саме із цього мікрорайону.

Рішенням сесії до реєстру назв вулиць, які пропонуються до перейменування, увійшли – Ватутіна, Вутіша і провулок Голованівського-Барського.

Нагадуємо, що трансляцію сесії можна переглянути на сайті міськради.