П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
14 Вересня 2018

СКАНДАЛЬНО-СПОРТИВНИЙ МАЙДАНЧИК

7 вересня до Дня фізичної культури і спорту на Черемушках відкрили новий спортивний майданчик.

СКАНДАЛЬНО-СПОРТИВНИЙ МАЙДАНЧИКОб’єкт, що побудували за кошти Державного і міського бюджетів (загальна сума – 1 млн. 461 тис. 298 грн.), за декілька днів встиг стати справжньою місцевою зіркою і приводом гострих суперечок у соцмережах. Бо наступного дня після відкриття майданчик виявився закритим.

У «Фейсбуці» на сторінці директора департаменту гуманітарної політики міськради Альони КУЗЕМИ з’явилася інформація про те, що «майданчик зі штучним покриттям для гри у футбол розпочне працювати 20 вересня, а з 10 по 19 вересня формуватиметься розклад занять, тому, щоб подати заявку, треба звернутися за мобільним номером…». На такий пост люди почали обурюватися, мовляв, раніше діти могли в будь-який час вийти і поганяти м’яча, а тепер змушені шукати команду, відповідальну дорослу особу та ще й втискатися у щільний графік.

– Футбол – командна гра, і дитина сама грати у нього не зможе, – запевняє Альона Леонідівна. – Разом із тим просимо зрозуміти: організоване використання майданчика сприятиме його збереженню. Чому б не створити дворових команд, визначити старшого та узгодити зручний час для гри? Приклади використання майданчиків без розкладу і ключа в нашому місті є. На мікрорайоні, біля ЗОШ №15, на Підзамчі (до речі, там у перший тиждень хтось вирізав собі додому штучне покриття – декілька квадратних метрів). Є й фото зруйнованого майданчика, що на вул.Лесі Українки.

Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ теж не залишився осторонь від коментарів.

– Офіційно заявляю, що майданчик безкоштовний для всіх. Людина, закріплена за ним, відповідає за благоустрій, порядок і наглядає за тим, щоб його не зіпсували вандали. Така практика існує в усіх містах країни, і Кам’янець не виняток, – стверджує Михайло Євстафійович.

Ольга БАНАХ.