П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
14 Вересня 2018

ФІЛЬМ ЖАХІВ ПО-КАДИЇВСЬКИ

Вирвані хрести, які валяються абиде, втрамбована важкогабаритною технікою дорога через могили, – це не кадри із фільму жахів, а фотографії зі старого Кадиївського цвинтаря. До нашої редакції завітали місцеві мешканці та розповіли про варварство на святому для них місці.

ФІЛЬМ ЖАХІВ ПО-КАДИЇВСЬКИ– Могили наших предків сплюндрували злочинці, які недавно на нашому кладовищі вирізали дерева. Хто і для кого це робив – невідомо, але вони познущалися над пам’яттю про наших рідних. Замість могил – дорога! Люди плакали, коли побачили цю жахливу картину, – схвильовано розповідає місцевий мешканець пан Петро.

На місце події виїхав і «Подолянин» та на власні очі побачив усе. Дореволюційні пам’ятні знаки, на яких уже й стерлися надписи, швидше нагадували звалище хрестів. Та й ті переважно були поламані чи навіть утрамбо­вані в землю…

Так, як виявилося, закінчився «благоустрій» старого кла­довища.

– Сільська рада знає про цю проблему. Ми розмовляли із представниками організації, яка ви­різала дерева. Нам пообіцяли найближчим часом віднови­-ти могили, – пові­домила Кадиївський сільський голова Валентина МАРТИНЮК.

Щоправда, де вже шукати, куди і кому ставити ті могили, – невідомо.