Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
21 Вересня 2018

АСФАЛЬТ – ПІВНІЧНІЙ, БРУКІВКА – СТАРОМУ МІСТУ

АСФАЛЬТ - ПІВНІЧНІЙ, БРУКІВКА - СТАРОМУ МІСТУКапітальний ремонт вул.Північна, який розпочався в серпні, у розпалі: техніка і спеціалісти розширюють дорогу, повністю замінюють її покриття з бруківки на асфальтобетон.

Ми ж вирішили на власні очі переконатися, як відбувається будівництво. Наразі трамбується щебенева суміш, усе вправно вимірюють геодезисти, безупинно працює дорожньо-будівельна техніка.

Тендер на будівництво виграла кам’янецька ВКФ «Будмонтажсервіс», яку очолює Олександр ЗАЄЦЬ. Цікаво, що асфальт для Північної «Будмонтажсервіс» виготовлятиме разом із партнерами: Кам’янець-Подільською філією ДЕД та обласним підприємством «ШБУ – 56». Накладатимуть два шари асфальтобетону: нижній товщиною 10 см, і верхній – 5 см. Усе будується відповідно до державних вимог. За такою схемою «Будмонтаж­сервіс» робив вулицю Князів Коріатовичів – від проспекту до автовокзалу – ще 2004 року. За всі ці роки вона експлуатується із максимальним навантаженням, але й досі капремонту не вимагає.

– Договір на ремонтні роботи в нас укладений на 2018-2019 роки, – розповідає Олександр Заєць. – Якщо держава профінансує вчасно, то частину об’їзної – Північну – здамо цьогоріч. Плануємо капітально відремонтувати 633 метри. Знаю, що кам’янчан турбує питання бруківки, яка раніше була на цій вулиці. Її демонтовано, але не продано в Польщу, і не збираємося продавати. Бруківка державна, і саме держава передасть її назад місту. Це не євробруківка чи якесь інше супердефіцитне каміння, а звичайний колотий камінь, який стелили після Другої світової. Для ремонту вулиць він ще підходить, тому ту частину, яка збереглася при демонтажі, буде передано місту. Наскільки мені відомо, бруківка з Північної перекочує до Старого міста.

Як повідомлялося раніше, після Північної ремонт об’їзної продовжиться на Привокзальній, до гуртового ринку.

Орієнтовна вартість проекту, яка була озвучена міською владою у червні, – 50 млн.грн. (12 млн. – на Північну, 38 млн. – на Привокзальну).