П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
21 Вересня 2018

ЗЛОЩАСНИЙ МАРШРУТ ДО ШКОЛИ

– Моя дитина випала з маршрутки, – у розпачі до нашої редакції звернулася схвильована жителька села Довжок Тетяна ДОНЧАК.

Інцидент стався поблизу зупинки «Валентина» 19 вересня. Жінка, як зазвичай, провела двох дітей до маршрутки №42, яка підвозить їх до Довжоцької школи. Через деякий час до неї зателефонувала свекруха і сказала, що з її сином Богданом трапилася біда. Як виявилося, 11-річний хлопчик випав із маршрутки на ходу. В результаті його із травмами госпіталізували до районної лікарні, де діагностували рвану рану підборіддя, синець на повіці та садна на животі. Потерпілому наклали 2 шви, також його оглянули нейрохірург і травматолог.

– Це просто жах. Водій їхав із відчиненими дверима. Самі ж діти просили, аби їх зачинили, на що він відповів, що зробить це на наступній зупинці. Нахаба навіть не відреагував на те, як діти кричали «Бодя випав!» і продовжував рух, – у відчаї розповідає мама хлопчика. – А коли й інші пасажири зчинили лемент, він зупинився і, замість того, аби надати першу допомогу й транспортувати сина до медпункту, накинувся на нього з криками. У Богдана, крім тілесних ушкоджень, сильний психологічний стрес. Хоч лікування й медичну допомогу нам  надали безкоштовно, та компенсувати моральну травму ніхто не збирається. В поліції, куди я зверталася, позовну заяву приймати відмовляються, мовляв, письмового пояснення буде достатньо, а максимум, що загрожує шоферу, – це штраф.

У коментарі «Подолянину» головний спеціаліст відділу інфраструктури РДА Богдан БАЙДЕЦЬКИЙ зазначив, що ясність у цю справу внесуть висновки поліції. Водія можуть позбавити ліцензії. Наразі працівники патрульної поліції вилучили в нього посвідчення водія.

Начальник районного відділення поліції Андрій ДУРАНКОВ повідомив, що водія вже притягнуто до адміністративної відповідальності. Хлопчик має пройти експертизу, яка й визначить ступінь тілесних ушкоджень. Якщо будуть підстави, поліція відкриє і кримінальне провадження.

Вікторія БОЯРШИНОВА.