Середа, 01 Травня 2024 р.
21 Вересня 2018

КОМАНДА «ВОГОНЬ!»

Бронежилет вагою понад 10 кілограмів, кевларовий шолом, чіткі накази, гучні постріли автомата, від яких миттєво глушить, і гарячі гільзи, що розлітаються в різні боки, – так 14 вересня на навчальних об’єктах полігона військової частини А1884 відбувся єдиний все­український стрілецький день.

КОМАНДА «ВОГОНЬ!»Полігон із самого ранку зустрів привітною і теплою погодою, повітря було наскрізь просякнуте справжньою чоловічою міццю. Розпочали з шикування особового складу підрозділів територіальної оборони Кам’янець-Подільського міськрайонного військового комісаріату та військовозобов’язаних інших військових комісаріатів Хмельницької області. Заняття на полігоні були організовані на 5 навчальних об’єктах, де кожен військовозобов’язаний пригадав заходи безпеки під час стрільб, бу­дову стрілецької зброї, потренувався у виконанні нормативів неповного розбирання (складання) зброї та практично виконав вправи стрільби з автомата Калашникова й пістолета Макарова.

Спробували себе в ролі стрільців і журналісти «Подолянина».

Під час демонстрації методики виконання нормативу «Неповне розбирання (складання) автомата Калашникова» холодні металеві запчастини АК-74 легко піддавалися навіть тендітним жіночим рукам наших журналісток. Інструктори розповіли й про дію оборонної (Ф1) та наступальної (РГД-5) уламкових ручних гранат дистанційної дії.

Ближче до обіду розпочалася найцікавіша частина, коли військовозобов’язані виконували вправи стрільб із АК-74 і ПМ. Незважаючи на те, що деякі зі стрільців уперше тримали в руках зброю, все ж під пильним керівництвом інструкторів мішені падали раз за разом.

Ольга БАНАХ.