П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
28 Вересня 2018

ЩО І ДЕ РЕМОНТУЄТЬСЯ?

Ошатне обличчя скверу на вул.Вокзальна, сучасна вбиральня у мікрорайоні Жовтневому, європейський внутрішньодворовий проїзд на вул.Тімірязєва, 127 та перші кроки втілення проекту соціального майданчика на вул.Пушкінська, біля гуртожитку для людей із вадами слуху. Чотири об’єкти 26 вересня відвідали представники влади, в тому числі й нардеп Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, депутати та журналісти під час виїзного комунального брифінгу.

На вул.Пушкінська, 37, 39 робота кипить. Тут активно працюють робітники ТОВ «Рокор» (директор Олександр КОНЮШЕНКО). Вони облаштовують соціальний майданчик і мостять плиточкою проїзд, який ще донедавна потопав у болоті. Роботи мають виконати на площі 200 кв.м. Спочатку тут зроблять проїзд, а згодом для людей, які потребують соціальної допомоги, за кошти державної субвенції – й паркувальну зону.

Сквер Непролазні джунглі перетворилися на сучасний сквер на вул.Вокзальна. Ще донедавна тут усе було захаращене старими деревами, заростями та пляшками різного калібру від напоїв, а сьогодні можна посидіти на зручних лавочках, маленькі ж дітки можуть спокійно покататися на велосипедах – частину скверу вмостили плиткою.

– Торік ми зустрічалися із жителями військового містечка і пообіцяли їм зробити цей сквер, – розповів міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. – Люди висловлювали власні думки, яким хотіли б його бачити. Ми знайшли оптимальний варіант і зробили першу чергу запланованого. Ще тут буде встановлено вуличне освітлення, а неподалік – дитячий майданчик. Роботи виконувало комунальне підприємство «Комунбуд».

Загальна вартість проекту – близь­ко 400 тис.грн.

Не можуть натішитися мешканці гуртожитку на вул.Тімірязєва, 127 новим внутрішньобудинковим проїздом, який виконано за рахунок перерозподілу міського бюджету. Жителі неодноразово зверталися до міської влади з проханням залатати двір від бруду та болота – і нарешті їх почули. Мають вони ще одне прохання – хочуть, аби їм посприяли в делікатному питанні приватизації гуртожитка шостого училища.

Вбиральня Відтепер у мікрорайоні Жовтневому (зона відпочинку) з’явилася сучасна модульна вбиральня, яка днями офіційно розпочне роботу. Міському бюджету вона обійшлася у 215 тис.грн., ще 150 тис.грн. потягнули комунальні мережі, які довелося проводити з іншого боку дороги. Модульний блок був виготовлений у Кам’янці-Подільському. Для кам’янчан і гостей міста візит до вбиральні обійдеться у 2 грн.

Нагадаємо, що це вже третя вбиральня, встановлена в Кам’янці. Ще одну наступного року планують зробити і в парку Героїв Євромай­дану.

Крім цього, комунальники прозвітували, що наразі ведуться роботи з облаштування тротуару на вул.Тімірязєва, 121, біля садочка «Лелека», та з відновлення внутрішньодворових проїздів на пр.Грушевського, 42. А недавно вони відремонтували кладку, що з’єднує вул.Річну та Карвасари.