П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
5 Жовтня 2018

МІСТО ДО ЗИМИ ГОТОВЕ…

… а ось «Гіпсовик» до роботи – ні. Так вирішили депутати міськради під час засідання сесії, що відбулася 2 жовтня. На порядок денний винесли понад двісті питань.

Щодо зими. Звіт заступника міського голови Сергія БАБІЯ про підготовку міського гос­подарства до роботи в осінньо-зимовий період, очевидно, був детально розглянутий на комісіях, бо в залі ні запитань, ні зацікавленості стратегічним питанням депутати не показали. Про­голосували одразу за рішення взяти звіт до уваги, а Сергій Віталійович лише встиг зазначити, що місто таки готове до зими.

Інша справа – робота ПАТ «Гіпсовик». Це питання обговорювали на засіданні декілька разів, і вже не вперше. Воно й зрозуміло, бо ситуація нелегка. З одного боку – скарги мешканців сусідніх із підприємством будинків на забруднення повітря, з іншого – аргументи лобістів підприємства і його керівництва щодо недоцільності закриття та обіцянки виконати вимоги приписів держорганів щодо встановлення фільтрів й отримання дозволів на викиди забруднюючих речовин у відведений термін.

І дискусію з цього питання підігрівав такий коктейль політичних протистоянь, що скоро фільтри на міськраді треба буде встановлювати. 

– Враховуючи звернення жителів міста щодо роботи «Гіпсовика», депутати проголосували за доручення щодо призупинення роботи підприємства до моменту приведення у відповідність екологічного законодавства. І дали завдання юридичному управлінню розробити відповідний алгоритм дій, а екологічній інспекції – перевірити стан по­вітря біля підприємства щодо шкідливості та впливу на організм людини, – так прокоментував рішення депкорпусу міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ.

На сесії внесено зміни до програми «Теплий дім», за якою, як відомо, здійснюється утеп­лення фасадів будинків у співфінансуванні мешканців і бюджету. Відтепер, у разі звернення на ім’я міського голови учасника чи члена сім’ї загиблого учасника АТО щодо бажання взяти участь у програмі, корегуватимуть відсоток фінансування (до 100% може сплатити бюджет).

Під час розгляду бюджетних питань депутати розподілили 65 тис.грн. на поточний ремонт дитсадка №1, де стався порив системи теплопостачання, 400 тис.грн. – на ямковий ремонт доріг, 100 тис.грн. – на ремонт внут­рішньодворового проїзду на вул.Пушкінська, 31, виділено 100 тис.грн. на програму підтримки книговидання місцевих авторів, а 21 тис.грн. – для придбання інвентарю та матеріалів у міські бібліотеки.