Субота, 27 Квітня 2024 р.
5 Жовтня 2018

ФІНАНСОВА ДОПОМОГА ВІД ЯПОНІЇ

ФІНАНСОВА ДОПОМОГА ВІД ЯПОНІЇНедавно уряд Японії надав значну фінансову допомогу Кам’янцю-Подільському: $118777 для модернізації медичного обладнання в Перинатальному центрі та $46 201 для покращення навчальних умов у ДНЗ №2 і ДНЗ №15.

1 жовтня Кам’янець-Подільський гостинно приймав радника Посольства Японії в Україні пана Рюта ФУКУЯ. В рамках візиту відбулася урочиста передача каталогу обладнання. Завдяки грантовій допомозі за проектом «Кусаноне», акушерське відділення і жіноча консультація отримали апарати для ультразвукової діагностики та дихальної підтримки новонароджених. За цей час діагностику пройшли близько 20 тис. пацієнтів. Надано допомогу і 100 маленьким діткам. А в ДНЗ №2 і ДНЗ №15 проект допоміг покращити санітарно-гігієнічні умови перебування, виховання й навчання 516 дітей.

Приємно, що співпраця триває й надалі. Адже нині місто отримало приємну новину: проект центру пройшов перший етап конкурсного відбору на отримання ще однієї грантової допомоги від Японії.

Нагадаємо, що з Урядом Японії наше місто співпрацює давно, особливу підтримку ми відчули 2014 року. З початку встановлення дипломатичних відносин Японія надала Україні допомогу на загальну суму 3,1 млрд. дол. США.

Ольга БАНАХ.