Середа, 24 Квітня 2024 р.
12 Жовтня 2018

НАШІ САПЕРИ ВЖЕ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ

Знову військові склади в епіцентрі надзвичайних ситуацій. Цього разу вибухи сталися на технічній території 6-го Арсеналу, що біля містечка Ічня на Чернігівщині. Як повідомляє прес-служба Міноборони України, сталося це 9 жовтня, о 3.30.

До ліквідації наслідків події залучили і наш Центр розмінування.

– У ніч на 10 жовтня на Чернігівщину вирушила група розмінування під керівництвом підполковника Сергія МУДРОГО, – повідомив заступник начальника Центру розмінування з морально-психологічного забезпечення підполковник Богдан БЕРКУТА. – Наші фахівці розчищатимуть територію, де вибухнули склади з боєприпасами. Як бачимо, склади рвуться – саперам не до сну. Крім Чернігівщини, наші хлопці продовжують працювати в Балаклії та Калинівці, де раніше вибухнули склади з боєприпасами, а також виконувати завдання в зоні проведення Операції об’єднаних сил. 

Як повідомляє Міноборони, на території арсеналу працюють 15 груп розмінування, які очистили адміністративну територію, що дає змогу повернути військовослужбовців до виконання завдань і відновлення життєдіяльності військової частини.

Що спровокувало вибухи, наразі з’ясовують представники СБУ і військової прокуратури. Перевіряються декілька версій події, зокрема й про можливість вчинення диверсії. За даними опергрупи Генштабу, за результатами опитування чатових встановлено, що пожежі передували чотири, майже одночасні, вибухи в різних місцях арсеналу.