Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
19 Жовтня 2018

ВИМАГАЮТЬ ПЕРЕВІРОК ЗА РОЗКЛАДОМ

17 жовтня у столиці відбувся Інспекційний форум «ПЕРЕВІРОК.NET» за участі премєрміністра Володимира ГРОЙСМАНА і керівництва профільних структур.

– Я хочу дати чіткий меседж усім контролюючим структурам. До кінця року реформа перевірок має бути завершена. Треба змінити філософію нагляду. Він має бути повністю публічним. Щоб було відомо, хто куди приходить, що перевіряє, – зазначив під час виступу на форумі прем’єр-міністр.

На цьому заході побували і кам’янчани – член правління Ліги орендарів роботодавців торгівлі громадського харчування і послуг у Хмельницькій області Людмила БОЯРСЬКА, член ліги Інна САВЧУК, адвокат ліги Ігор АНТОНЮК. Слова прем’єра вони поділяють і підтримують.

– На цій зустрічі керівництво держави озвучило багато болючих питань, – каже Людмила Боярська. – Зокрема, і те, що перевіряючі органи до фізосіб не йдуть, бо немає механізму їх притягнення до відповідальності. А ось до відкритих приватних підприємців, які сплачують податки, офіційно працевлаштовують людей, контролюючі органи заходять частенько, перевіряють усілякі дрібниці та штрафують. Перевірки охорони праці та інших структур почалися лише з 5 жовтня, а урядова гаряча лінія «горить» від скарг підприємців. Влада зрозуміла, що проблема таки існує, тому й скликала інспекційний форум, аби почути думку з низів, з регіонів. Як нам повідомили, до 15 листопада цього року будуть остаточно сформовані плани перевірок на 2019 рік. І кожен бізнес зможе дізнатися, хто і чому його перевірятиме, та за потреби виправити помилки. Також учасники зустрічі запропонували оприлюднити перелік документів, які вимагатимуться інспекторами Держпраці при проведенні перевірок щодо оформлення найманих працівників.

Також під час відвідин Києва представники ліги зустрілися з головою Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктором ГАЛАСЮКОМ щодо болючого питання модемів газових лічильників для підприємців, яких зобов’язували їх встановлювати. Якщо цьогоріч скандальну постанову від­термінували, то народний депутат пообіцяв посприяти в тому, аби її скасувати взагалі.