Четвер, 25 Квітня 2024 р.
19 Жовтня 2018

БЕЗ МАРШРУТНИХ АФЕР

Махінації з транспортними засобами у Кам’янці-Подільському не пройдуть, – запевнив під час координаційної ради з питань перевезення пасажирів заступник міського голови Сергій БАБІЙ. А річ у тому, що до конкурсу на пасажирські перевезення залишаються лічені дні, а вже є інформація про можливі брудні технології гри. Аби цього не сталося, вчора під час засідання виконкому міська влада офіційно цьому завадила, ухваливши відповідне рішення.

Як пояснив Сергій Віталійович, нечесні водії, зважаючи на прогалину в постанові Кабміну, можуть скористатися тимчасовими талонами на транспортний засіб категорії євро, з яким і братимуть участь у конкурсі. Тобто, на конкурс вони виставлять хороший автомобіль класу Євро-5, а в разі перемоги, обслуговувати пасажирів буде зовсім інша маршрутка.

– Є інформація, що наразі з десяток претендентів готові скористатися такою маніпуляцією, заявивши, що їхнє авто, для прикладу, зламалося, тому на маршрут виїде інше. Аби цього не допустити, вчора ми внесли зміни до договору на пасажирські перевезення, який унеможливлює такий хід. При виявленні порушення водій змушений буде або замінити транспортний засіб на авто не нижчого класу, року випуску, комфортності та відповідності до показників нарахування балів і категорії євро, або ж зійти з конкурсу, – зазначив Сергій Бабій.

Ще одним ноу-хау цьогорічного конкурсу перевізників стане те, що його проведуть у прямому ефірі із залученням депутатів міськради та представників громадських організацій.