Четвер, 25 Квітня 2024 р.
26 Жовтня 2018

ВУЛИЦЮ ПЕРЕЙМЕНУВАЛИ – БУДИНОК НЕ ВІДРЕМОНТУВАЛИ

Вулицю Уральську хоч і перейменували на Симона Петлюри, втім проблема її двоповерхового будинку №22 залишилася. «Подолянин» неодноразово повідомляв, що будівля тріщить по швах, а тепер деякі її мешканці залишилися ще й без вбиральні. Була вона у дворі, але два тижні тому вщент згоріла.

ВУЛИЦЮ ПЕРЕЙМЕНУВАЛИ - БУДИНОК НЕ ВІДРЕМОНТУВАЛИ– У нас згорів туалет, і деяким сусідам, які живуть без зручностей, тільки й залишилося йти до вітру, бо більше немає куди, – бідкається житель будівлі Дмитро ЛОЗІНСЬКИЙ. – Сусідка – дитина війни, яка не має за що облаштувати санвузол удома. Відбудувати спалений також ніхто не в змозі. У самому ж під’їзді ситуація не краща. Страшно уявити: якщо сходи посипляться – обірвуть газову трубу й порвуть електродроти. Таке враження, що доки цей будинок не поховає нас усіх заживо, ніхто й не рухнеться. За два десятки років уже втомилися від відписок.

Директор КП УК «Житловик» Валентин СВІДЕРСЬКИЙ запевнив журналістів, що вперше чує про проблему з туалетом, а мешканці до нього не зверталися. Втім обіцяє збити нову вбиральню за умови, якщо власники квартир не мають боргів перед підприємством.

Ситуацію прокоментував і заступник міського голови Сергій БАБІЙ:

– Будинок фактично відслужив свій термін експлуатації. Його збудовано ще до 1917 року, й не дивно, що має незадовільний технічний стан і потребує капремонту. Департамент ЖКГ шукав інвестора на забудову ділянки, але безрезультатно. Мало кому вигідно безкоштовно забезпечити квартирами ту кількість сімей, які зареєстровані в будинку (9 квартир, 18 зареєстрованих мешканців). 2016 року департамент ЖКГ замовив у проектному інституті «НДІ­проектреконструкція» технічний ви­-сновок, відповідно до якого техстан будинку визнаний задовільним, але будівля потребує стягування зовнішніх стін. При формуванні бюджету повторно розглянемо можливість профінансувати ці роботи.