Четвер, 25 Квітня 2024 р.
26 Жовтня 2018

ТЕПЛО ЙДЕ, НОВІ ПЛАТІЖКИ НЕСЕ

«У мене є своя думка, але я її не підтримую», – цей парадоксальний вислів дуже добре характеризує ситуацію з очікуванням початку опалювального сезону. З одного боку, хочеться тепла в домівках, але, згадуючи кількість нулів у платіжках, думка про комфорт уже не здається гарною. 

Місто трималося, як могло, чому сприяла напрочуд гарна, як для жовтня, погода, але й вона зіпсувалася. 23 жовтня клацання зубів замерзлих кам’янчан, напевне, почули і в міськраді, бо цього дня виконком ухвалив рішення про початок подачі тепла в житлові будинки. Проте й на третій день після старту сезону мало хто міг похвалитися гарячими батареями.

Пояснення ситуації надала прес-служба КП «Міськтепловоденергія»:

– Подати тепло на все місто за один день технічно неможливо. Процес повного запуску та налагодження опалення триває в середньому впродовж 15-20 днів.

Розпочали подавати тепло з центральної частини міста. За станом на вечір 25 жовтня, опалення було запущено в 110 будинках. 26 жовтня розпочнеться запуск опалення у селищі Першотравневому і мікрорайоні Жовтневому. Щодня запуск теплопостачання проводиться у близько 70-80 багатоповерхівках міста.

Проте іноді цей процес затримують самі мешканці, створюючи проблеми через самовільне втручання в роботу системи: встановлення додаткових кранів на приладах опалення, замуровані технологічні ніші, прикриття запірної арматури на теплолічильниках, замкнені підвальні приміщення.

Щодо нарахування оплати за опалення, то воно проводитиметься виключно з моменту фактичної подачі тепла, відповідно до показників теплових лічильників, якими в місті обладнано майже сто відсот­ків житлових будинків.

Поки тепло поступово добирається до кам’янецьких квартир, НКРЕП поступово підвищує на нього ціни. Не встиг «Подолянин» надрукувати тарифи, які вступили в дію із 6 жовтня ц.р., як через декілька днів було оприлюднено нові, які набули чинності з 11 жовтня. І виглядають вони, згідно із Постановою НКРЕКП №405 від 14 червня 2018 р., таким чином:

ОПАЛЕННЯ:

– із будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії – 1350,91 грн./Гкал;

– без будинкових і квартирних приладів обліку теплової енергії – 44,64 грн./кв.м.

ГАРЯЧА ВОДА:

– за умови підключення рушникосушарки – 82,10 грн./куб.м;

– за умови відсутності рушникосушарки – 76,24 грн./куб.м.