Субота, 27 Квітня 2024 р.
26 Жовтня 2018

НАШІ САПЕРИ ПЕРЕМОГЛИ В КАНАДІ

НАШІ САПЕРИ ПЕРЕМОГЛИ В КАНАДІВійськовослужбовці Центру розмінування з перемогою і багажем знань повернулися з Міжнародних навчань «Ardent Defender – 8», що 1-19 жовтня проводилися на канадській військовій базі «Борден» у місті Міфорд.

Метою міжнародних навчань, участь у яких взяли військовослужбовці з понад 20 країн, було відпрацювання протидії загрозам від вибухових пристроїв. Зміцнювали імідж українських спеціалістів начальник відділення підготовки з пошуку та знешкодження СВП майор Андрій РОМАНОВИЧ, інструктор цього відділення лейтенант Андрій ФОМОВ та інструктор відділення спецпідготовки загону молодший лейтенант Микола ЛОБОДА. За плечима офіцерів не одна ротація в район проведення ООС (АТО), участь у міжнародних тренінгах, миротворчих операціях під егідою НАТО та ООН.

– Українські сапери вперше беруть участь у міжнародних навчаннях такого масштабу, – підкреслив начальник Центру розмінування полковник Володимир РОДІКОВ.

Завершували програму навчань змагання з визначення найкращої групи з протидії вибуховим пристроям. За одностайним рішенням суддів переможцями визнано наших саперів.