П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
26 Жовтня 2018

СТОРІЧЧЯ – ІЗ МОЛОДЕЧИМ ЗАПАЛОМ!

Закладення Університетської алеї, спецпогашення конверта, святковий концерт, цінні подарунки, вітання від перших осіб держави, солідні відзнаки, солодке частування всіх кам’янчан і маса інших подій, присвячених сторіччю від дня заснування Кам’янець-Подільсь­кого національного університету імені Івана Огієнка. Так у місті 22 жовтня відзначили солідну подію, адже за період свого функціонуван­ня заклад підготував понад 90 тисяч фахівців різних спе­ціальностей.

Момент спецпогашення конверта «100 років від дня заснування Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка»Але заходи, присвячені ювілею, розпочалися ще задовго до знаменної дати. У переддень святкування доцент кафедри історії України Андрій Задорожнюк передав до фондів Музею історії університету цінні експонати ­ лекції крає­знавця, приват­доцента кафедри історії і мистецтвознавства Кам’янець­Подільського державного українського університету (1918 р.) Юхима Сіцінського. Одна з них має назву «Наукове життя в Кам’янці за останні десятиліття (1914­1924 рр.)», інша присвячена історії Поділля.

Також напередодні святкування понад 60 працівників, викладачів і науково­педагогічних працівників університету було відзначено нагородами.

У сам день ювілею в місті було гаряче не лише від гарної осінньої погоди, але й від безлічі заходів. Старт святкувань розпочався із легкоатлетичного забігу від Європейського скверу, а біля центрального корпусу вишу було висаджено алею молодих дерев, яка отримала назву Університетська.

Того дня на майдані Відродження всіх причетних до свята привітали ректор університету Сергій Копилов, голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий, котрий зачитав вітальну листівку від Президента України, міський голова Михайло Сімашкевич, народний депутат і випуск­ник нашого вишу Володимир Мельниченко, який поділився спогадами про своє студентст­во. Солодкий сюрприз ­ композицію з різнокольорових мафінів ­ презентував ТОВ «Український кристал». На деякий час центр міста заполонили люди із синіми, жовтими й червоними кексами. Гарний святковий настрій присутнім дарували муніципальний духовий оркестр коледжу культури і мистецтв, солісти та інструменталісти міста, творчі колективи.

А у конференц­залі головного корпусу університету ректор, керівництво міста й області взяли участь у спецпогашенні конверта «100 років від дня заснування Кам’янець­Подільського національного університету імені Івана Огієнка».

Крім того, наш національний університет приймав вітання і в міському Будинку культури. Під час урочистостей винуватців свята грамотами, відзнаками міського голови «За заслуги перед міською громадою» і подарунками вітали міський голова, нардеп, представники обласної та районної влади, галузі освіти та інші гості університету.

Не забули організатори великого дня наро­дження і про студентство ­ молодь відзначала сторіччя свого навчального закладу на майдані Польський ринок на дискотеці.