Субота, 20 Квітня 2024 р.
2 Листопада 2018

«АГРОУНІФЕСТ» ВІТАЄМО, НА СОТНЮ ЧЕКАЄМО

Сотні студентів із різних куточків України, 75 концертних номерів, автопробіг та виставки-ярмарки продукції сільгоспвиробників і бджільництва – так ПДАТУ протягом 31 жовтня – 5 листопада проводить щорічний «Агроуніфест» – фестиваль-конкурс художньої творчості серед студентів із понад 20 навчальних закладів з усієї країни. А також у ці дні в університеті відбувається Міжнародний науково-практичний форум «Світовий досвід у галузі бджільництва та перспективи розвитку в Україні».

«АГРОУНІФЕСТ» ВІТАЄМО, НА СОТНЮ ЧЕКАЄМОНапередодні цих двох серйозних заходів ректор ПДАТУ Володимир ІВАНИШИН провів прес-конференцію, на якій розповів про головні здобутки навчального закладу і його плани на майбутнє. Найголовніше зі зробленого – це міжнародна співпраця з навчальними закладами Польщі, стажування наших студентів за кордоном й обмін досвідом.

А ще університет має дві докторські ради. За цей навчальний рік викладачі ПДАТУ захистили дві докторські та 10 кандидатських дисертацій.

– Але найбільше наше досягнення – студенти, – каже Володимир Васильович, – я радий, що з кожним роком усе більше охочих навчатися в ПДАТУ. І це не може не тішити. Робимо все можливе, аби не лише давати нашим дітям гідні знання, але й зацікавлювати до навчання. За 2017-18 навчальний рік на базі університету проведено 25 наукових заходів і понад 100 – культурних. Серед них «Пікнік у вишиванках», «День поля», «Аграрна ліга КВН». І от маємо черго­-вий – «Агроуніфест», головне завдан­ня якого – розкрити творчі здібності студентів у різних напрямках: вокаль­ному, хореографічному, театральному тощо.

Крім того, ректор презентував монографію «Працею звеличені», в якій детально розписані заслуги видатних випускників навчального закладу. За майже сторіччя їх назбиралося чимало.

До речі, саме святкування ювілейної сотні – в травні 2019-го – і буде найголовнішою подією наступного року.

Але доки чекаємо сторіччя, у ці вихідні можемо сповна насолодитися «Агроуніфестом». Організатори заходу зробили все, аби він припав до душі кам’янчанам і гостям міста різних вікових категорій.

Із 8 години п’ятниці (2 листопада) всіх охочих запрошують на ярмарок-виставку продукції сільського господарства, яка розміститься на площі перед головним корпусом ПДАТУ. А на 9.00 заплановане уро­чисте відкриття «Агроуніфесту-2018» в актовому залі ПДАТУ.

Із 10 ранку того ж дня бджолярі у 74 аудиторії головного корпусу ПДАТУ зможуть поспілкуватися на актуальні для себе теми на міжнародному науково-практичному форумі.

У суботу ПДАТУ покличе гостей на ще один ярмарок, але на ньому вже реалізовуватимуть продукцію бджільництва.