П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
2 Листопада 2018

ЗАПЛАТИЛИ СТОМАТОЛОГАМ

31 жовтня міська рада на засіданні позачергової сесії проголосувала за питання, які завершують виконання рішення депутатів ще від 6 липня ц.р.: припинити діяльність комунального підприємства «Кам’янець-Подільська міська стоматологічна поліклініка» шляхом її ліквідації.

У цю середу було затверджено акт приймання-передачі майна з балансу підприємства на баланс управління охорони здоров’я міськради та проміжного ліквідаційного балансу.

А з міського бюджету виділили 1 млн. 908 тис.грн. на погашення заборгованості із заробітної плати працівникам комунального підприємства.

Нагадаємо, що протягом 2017-го навколо установи точилися скандали, розслідували її фінансову діяльність спочатку депутати, а потім і правоохоронці. Стоматполіклініку було реорганізовано в комунальне підприємство ще 2016 ро­ку. Таких змін вимагала медична реформа, за якою всі медичні установи мають стати комунальними підприємствами.

Проте стоматологи не спромоглися вести самоокупну фінансову діяльність. Від липня вони не скористалися і пропозицією об’єднатися та працювати далі з чистого аркуша в приміщенні стоматполіклініки на пільгових умовах у рамках законодавчого поля. І ось тепер на погашення їхньої зарплати пішли наші з вами податки.

Як озвучив на сесії міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, на пацієнтах перипетії зі стоматполіклінікою не відіб’ються. Пільгові категорії як одержували безкоштовні послуги, так і отримуватимуть, бо частина персоналу, що працювала в комунальній установі, продовжить роботу в тому ж приміщенні стоматології, тільки тепер у складі міської поліклі­ніки №1. Весь перелік послуг зберігається.