Четвер, 18 Квітня 2024 р.
16 Листопада 2018

ЯКИЙ ГАЛЬЮН, ТАКИЙ І КОРАБЕЛЬ

Нетверезі безхатченки, з десяток жебраків ромської національності, безліч бабусь із купами «секонд­хендівського» одягу та туалетний сморід, – так Кам’янець-Подільський зустрічає і проводжає всіх, хто вирішив скористатися послугами автовокзалу. Хоч ці «рани» на тілі міста і не нові, але болять кам’янчан, адже все це неабияк псує перше враження туристів та впливає на імідж Кам’янеччини загалом.

– Запросив друга в гості, до Кам’янця. Після важкої дороги автобусом чоловік захотів «по нужді». На автовокзалі знайшли безкоштовний туалет, але його стан просто шокував. Мені стало дуже соромно перед товаришем за те, що в нашому місті його «з порога» зустрічає такий кошмар, – обурюється 35-річний кам’янчанин Андрій Володимирович.

ЯКИЙ ГАЛЬЮН, ТАКИЙ І КОРАБЕЛЬ 1ЯКИЙ ГАЛЬЮН, ТАКИЙ І КОРАБЕЛЬ 2

Аби розібратися з туалетним та іншими питаннями, по коментар звернулися до начальника Кам’янець-Подільської автостанції Володимира БАЛЛИ.

– Насправді безкоштовний туалет перебуває не в найкращому стані, але чого ще очікувати від звичайної вуличної вбиральні, куди щодня заходять сотні найрізноманітніших людей? Тим паче, на території автовокзалу є й інший – платний, він охайніший та чистіший. Більше того, якщо людина придбала квиток на автобус у касі, то може пред’явити його і безкоштовно скористатися платним туалетом, – запевняє Володимир Тихонович. – Щодо інших проблем – вони є і відчуваються особливо гостро. А найбільше турбують цигани, які з ранку до ночі успішно «будують кар’єру» на території вокзалу. Проте всі колективні листи, численні скарги і прохання про допомогу правоохоронні органи залишили без уваги. За словами поліції, вони такі ж громадяни, як і ми. От тільки шкода, що поводяться зовсім не так, як нормальні люди.

Звичайно ж, проблеми автостанції не єдина біда міста. Адже щойно виходиш з автовокзалу, тебе зустрічає коридор «бутиків на підлозі». Підприємливі жіночки тут влаштували справжній «блошиний ринок», де продають ганчір’я не першого вжитку, взуття, книги і посуд. Проте й тут, як запевняють муніципали, немає нічого поганого. 

– За попередні декілька років до нас не надсилали жодних скарг щодо стихійного ринку при виході з автовокзалу, – каже директор КП «Муніципальна поліція» Станіслав СТОЦЬКИЙ. – Так, мені відомо, що інколи бабусі торгують там взуттям або одягом, але якщо на них не скаржаться, значить, вони не заважають.

Ольга БАНАХ.