П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
30 Листопада 2018

ДО ШВЕЦІЇ – НА ПЕРЕПРОТЕЗУВАННЯ

Василь Джаламага, Олег Волошин, Іван ДробнийУже понад тиждень, як наші земляки, учасники бойових дій Олег ВОЛОШИН із с.Думанів і Василь ДЖАЛАМАГА із Залісся Першого перебувають у Швеції.

Хлопці, які зазнали важких поранень на сході України декілька років тому, наразі проходять перепротезування нижніх кінцівок за кордоном. Усі фінансові витрати взяла на себе шведська сторона. Організували поїздку активісти Благодійного фонду «Наші» за підтримки ГО «Сімей загиблих і поранених учасників АТО», міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА, депутатів міськ­ради і небайдужих кам’янчан.

27 листопада в прес-центрі міськради голова фонду «Наші» Іван ДРОБНИЙ розповів про поїздку до Швеції.

– Пощастило швидко підготуватися, оперативно підготувати документи і зібрати необхідну суму грошей на квитки. Я та мій заступник Володимир Дідух доставили і супроводжували хлопців до клініки, бо цього вимагала шведська сторона. Нас радо зустріла голова Благодійного фонду «Леви» Наталія Андерсон і взяла наших захисників під свою опіку. Кам’ячан уже оглянули лікарі, зняли мірки та виготовили зліпки протезів. Після перепротезування Олег і Василь пройдуть курс реабілітації, аби навчитися ходити і користуватися новими протезами. Усі кошти, а це 17 тисяч доларів, проплатили благодійники із Швеції. Я мав розмову з іноземними фахівцями щодо протезування верхньої кінцівки Олега Волошина. Запланували зробити це вже наступного року. Представники Швеції по-дружньому поставилися до нас і пообіцяли подальшу підтримку та співпрацю.

Уже 18 грудня наші Герої повернуться додому.