П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
30 Листопада 2018

ОЖЕЛЕДИЦЯ КОСИТЬ ПІВСОТНІ ЗА ДЕНЬ

ОЖЕЛЕДИЦЯ КОСИТЬ ПІВСОТНІ ЗА ДЕНЬМайже однакова ситуація складається в місті щороку з приходом зими: кам’янчани нарікають на непосипані дороги та тротуари, натомість комунальники активно звітують про щоденну роботу.

Як йдеться в інформаційній групі «ЖКГ ІНФО», 25 та 26 листопада в місті складні погодні умови через ожеледицю. У ці дні КП «Комбінат благоустрою» на посипання доріг використав 120 тонн протиожеледної суміші. З ночі працювали 3 трактори із солерозкидальним обладнанням і 60 двірників.

Але цього, мабуть, замало, зважаючи на гнівні пости кам’янчан у соцмережах і дзвінки читачів до редакції. Люди нарікають, що тротуари нагадують ковзанку, а похід у магазин по хліб добряче лоскоче нерви.

– Лише за перший день ожеледиці, 26 листопада, до травмопункту звернулися півсотні кам’янчан, – повідомив лікар-травматолог Олександр ТРОНЧУК. – У наступні дні зверталися десь по 25 осіб.

Утім не лише комунальники повинні оголосити бій «сніговій королеві». Посипати слизькі тротуари біля магазинів і кафе мають і суб’єкти господарювання. Але, на жаль, не всі підприємці поспішають озброюватися лопатками і піском.

– Представники КП «Муніципальна поліція» провели рейд центральними вулицями міста і видали 24 приписи суб’єктам господарювання за неналежний догляд прилеглої території. Якщо підприємці не ліквідують недолі­-ків за 5 діб, ми будемо карати їх адмінпротоколами та штрафами від 340 гривень для фізичних осіб і до 1700 гривень – для юридичних, – прокоментував директор КП «Му­ніципальна поліція» Станіслав СТОЦЬКИЙ.

Кам’янчанам варто не лише уважно дивитися під ноги, а й не забувати зазирати догори, бо й там чатує небезпека – бурульки, що звисають із дахів. Але, попри зимові «сюрпризи», все ж таки сповна насолодіться цією білосніжною порою року.