Четвер, 25 Квітня 2024 р.
7 Грудня 2018

ВШАНУВАЛИ СИЛЬНИХ ДУХОМ

Круглий стіл щодо створення інклюзивно-освітнього середовища, відзначення людей з обмеженими можливостями, а також спеціальний дарунок для них – електричний скутер, – усе це підготували для кам’янчан до 3 грудня, Міжнародного дня людей з особливими потребами.

ВШАНУВАЛИ СИЛЬНИХ ДУХОМУ перший день зими до міста над Смотричем із робочим візитом і приємною місією завітав почесний президент ВГО «НТІ «Інститут соціальної політики», директор департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Міносвіти і науки України, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України Анд­рій ШЕВЦОВ. Андрій Гаррійович не лише побував на деяких об’єктах, аби перевірити доступ до них людей з інвалідністю, зокрема це ЗОШ №1, істфак К-ПНУ ім.Івана Огієнка, музей мініатюр і Стара фортеця, а й зробив презент музею-заповіднику. Для кам’янчан і туристів, які мають вади, але мріють відвідати фортецю та побувати на екскурсії Старим містом, професор подарував електричний скутер. Його зарядки вистачає на добу пересування.

Того ж дня відбувся круглий стіл на тему «Взаємодія органів місцевого самоврядування, навчальних закладів та громадських організацій у створенні інклюзивного освітнього середовища», в роботі якого брав участь Андрій Шевцов та всі місцеві фахівці, дотичні до цієї теми. Зокрема, головний спеціаліст відділу дошкільної та інклюзивної освіти управління освіти і науки Таїсія ШЕВЕЛЕНКО презентувала досягнення в освітній сфері для дітей з особливими потребами, зокрема, проведення занять у відкритому цьогоріч центрі інклюзивної освіти та перспективи розвитку такого навчання. А заступник директора з навчальної роботи Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу Таїсія БОРОВИСЮК поділилася успіхами щодо створення умов для навчання студентів, які мають проблеми з пересуванням.

А вже 3 грудня в міському Будинку культури відбулися заходи до Міжнародного дня людей з особливими потребами. Слова пошани всім, хто, попри негаразди зі здоров’ям, не опускає рук, висловлювали міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і помічник народного депутата Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА Сергій ТИМЧУК.