П'ятница, 29 Березня 2024 р.
7 Грудня 2018

КОЛИ «ПОСВІТЛІШАЄ» НА БІЛАНІВЦІ?

Про свою біду – темні вулиці та повну відсутність вуличного освітлення – поскаржилися в листі до редакції «Подолянина» мешканці району Біланівка.

«На наших вулицях Тімірязєва, Івана Сірка та Андрея Шептицького немає вуличного освітлення вже понад два місяці. Неодноразово ми зверталися в РЕМ, оперативну службу міськради із єдиним запитанням: коли з’явиться світло? Але відповіді так і не отримали. Нам кажуть, що немає фінансування. Радять або винайняти собі охорону, або взагалі кидають слухавку. Де поділися дроти – ніхто не знає. У цьому районі живуть пенсіонери, школярі, дошкільнятка, а додому ввечері дійти неможливо. Мало того, що дорога у жахливому стані, то ще й без освітлення. Виходить, що вже після 17.00 на вулицю не виходити?! Усі, хто до цього причетний, зробіть нам освітлення, дайте можливість жити по-людськи (всього 14 підписів)».

По роз’яснення ми звернулися до директора департаменту ЖКГ Олександра БАБЧИНСЬКОГО:

– Улітку за декілька днів РЕМ нас попередив, що проводитиме заміну електроопор, і попросив демонтувати наші ліхтарі. Ми це зробили, а фахівці МРЕМ встановили нову лінію та нові стовпи. І тепер нам, щоб відновити повністю освітлення, потрібно поновому провести свій кабель і встановити ліхтарі. Відповідно до кошторису, вартість проекту – 212 тисяч гривень. На жаль, сьогодні бюджет міста не має таких грошей. Тому 4 грудня, за дорученням міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА, фахівці КП «Міськліфтсвітло» облаштували, де можливо, близько десяти ліхтарів вуличного освітлення. На жаль, більше зробити ми не в змозі, тому змушені чекати наступного року та відповідного фінансування.

Як прокоментував нам директор Кам’янець-Подільського РЕМ Георгій ГРУБІ, улітку їхня організація справді проводила роботи з реконструкції лінії:

– Працівники «Міськліфтсвітла» демонтували ліхтарі та електродроти. І тепер вони мають їх знову облаштувати, адже це саме їхні професійні обов’язки, – додав керівник.