П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
7 Грудня 2018

ОБ’ЄДНАВ НАВКОЛО БОГА

30 листопада в Кам’янці-Подільському відбувся уже ІІІ молитовний сніданок за участі міської влади, представників духовенства та громадських діячів.

ОБ’ЄДНАВ НАВКОЛО БОГА Традиція щороку збиратися навколо читання Божого Слова і молитися за Батьківщину прийшла до нас із Америки. Можливо, комусь здасться, що в нинішній ситуації в країні такі заходи не на часі. Проте перший молитовний сніданок відбувся 1942 р., коли США, опинившись у вирі війни, лише оговтувалися від воєнної агресії Японії. Тоді члени Конгресу в момент найбільшої небезпеки для своєї країни, відсуваючи на бік усі політичні та конфесійні розбіжності, вирішили спільно звернутися до Бога.

Цьогорічним спеціальним гостем ка­м’янецького молитовного сніданку був народний депутат України Юрій ТИМОШЕНКО. Перед початком заходу присутні вшанували Небесну Сотню і полеглих на сході країни, які віддали життя за волю та краще майбутнє України. Молитовну зустріч розпочав своїм благословенням настоятель Петропавлівської церкви і водночас головуючий Духовної ради, митрофорний протоієрей Олександр

ЦІСАР.

Міський голова Михайло СІМАШКЕ­-ВИЧ закликав схилити голову перед батьками цих героїв, адже для них загибель часто єдиних дітей, які були опорою та сенсом життя, – це невимовний біль і втрата.

Протягом двох годин священнослужителі різних конфесій та представники гілок влади молилися за мир і благополуччя міста й країни. Зокрема, за поранених і загиблих військових та волонтерів здійс­нив молитву голова фонду допомоги і реа­білітації воїнів АТО «Наші» Іван МИРНИЙ. Координатор молитовних сніданків Хмельниччини Валерій КАСПРОВ привітав присутніх від імені народного депутата Павла УНГУРЯНА, голови міжфракційного об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України» у Верховній Раді, яке відповідає за проведення національних і регіональних сніданків у нашій країні. Свої вітання передав і головуючий Духовної ради м.Хмельницький митрополит АНТОНІЙ (Махота) УПЦ КП. Завершальним акордом заходу став виступ хорового колективу «Журавлик» під керівництвом Івана НЕТЕЧІ, який виконав духовний гімн України – «Боже, Великий Єдиний».

Справді, Україна – це держава з найбільшим християнським потенціалом на всьому Євразійському просторі, адже ми маємо той духовний хліб, який потребує сьогодні Європа. Тільки якщо наш народ покладе свою надію та майбутнє на Гос­пода Бога. Тому вибір за нами – залишатися «проблемою» для Старого світу чи стати для нього шансом до нового відродження.

Олександр БУЧКОВСЬКИЙ, прес-секретар Духовної ради міста.