Середа, 24 Квітня 2024 р.
7 Грудня 2018

ЧИ СТАНЕ НА ДОРОГАХ БЕЗПЕЧНІШЕ?

Кредит у 15 млн. євро від Європейського банку реконструкції та розвитку на реалізацію програми «Безпечне місто» спонукав до створення координаційної ради з безпеки дорожнього руху та її першого засідання, що відбулося 5 грудня у прес-центрі міськради.

За погодженням міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА, до складу ради ввійшли як представники міської ради, так і дотичних до безпеки руху структур – управління надзвичайних ситуацій, Укртрансбезпеки, муніципальної поліції, міськвідділу поліції, управлінь охорони здоров’я та освіти і науки, департаменту містобудування й архітектури, відділу пасажирських перевезень, комунальних підприємств. Саме вони обговорювали, як зробити кам’янецькі дороги безпечними і для водіїв, і для пішоходів.

На початку зустрічі заступник міського голови, голова координаційної ради Сергій БАБІЙ оприлюднив шокуючі цифри. Відповідно до середньостатистичних даних, в Україні щороку в аваріях гинуть 4500 осіб, 30 тисяч травмуються. Кожні чверть години в нашій країні трапляється ДТП.

У Кам’янці-Подільському за 9 років зафіксовано 1350 ДТП, у яких травмувалися 372 людини та загинуло 17. Серед найбільш небезпечних перехресть Сергій Віталійович відзначив такі: вул.Лесі Українки – вул.Князів Коріатовичів, Лесі Українки – Пушкінська, Огієнка – Князів Коріатовичів, пр.Грушевського – Пушкінська, пр.Грушевського – Хмельницьке шосе, Нігинське шосе – 30 років Перемоги. Втім має місто і приємну новину – завдяки облаштованому коловому руху на перехресті пр.Грушевського та вул.Північна, вдалося суттєво зменшити кількість зіткнень.

– Ситуація на дорогах залежить не лише від роботи поліції, – переконаний Сергій Віталійович. – Спільними зусиллями ми маємо зробити дороги безпечнішими і довести рівень смертності в ДТП до нуля. Для цього вже маємо напрацьований план дій. Зокрема, це «Стратегія підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Кам’янці-Подільському до 2025 року», проект «Безпека дорожнього руху в містах України», а також запровадили «Метрику ДТП». Тобто, на кожну аварію складатиметься звіт, за висновками якого департамент ЖКГ здійснюватиме певні заходи, аби запобігти ДТП у майбутньому.

До складання такої комунальної звітності, за словами директора департаменту ЖКГ Олександра БАБЧИНСЬКОГО, спонукала аварія, в якій травмувалася неповнолітня кам’янчанка на вул.Князів Коріатовичів, у районі «Нової Будови». Аби не повторилася біда, там буде облаш­товано «острівець безпеки». А також заплановано облаштування «кишені» на пр.Грушевського, біля кафе «Берізка».