П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
21 Грудня 2018

ЛЮДИНА ЛЮДИНІ НЕ ВОВК!

Хлопчина з інвалідними ходунками, ледь тримаючись на ногах, відчайдушно намагається зрушити з місця, бо його візок застряг у снігу, – таку картину побачив на проспекті Грушевського небайдужий кам’янчанин Стас, який підбіг на допомогу.

– Найболючіше те, що людям було просто байдуже, всі йшли у своїх справах і не хотіли допомогти. Більше того, хлопець не міг підібрати свій черевик, який злетів із ноги, і стояв на снігу голою ногою, але нікого це не бентежило, – обурюється рятівник. – Звичайно, я зупинився, вмовив сісти до машини та підвіз до гуртожитку, де він мешкав. Не розумію, як можна пройти повз людину, котра потребує допомоги. Так, можливо, людина не кричить і не просить про це, але з її вигляду зрозуміло, що їй важко, і вона не може впоратися з певними обставинами. Всі ми насамперед люди і хотіли б чуйності, тому не забувайте ставитися до інших так, як хочете, аби ставилися до вас.

Зима – це не лише період святкового настрою і казкових емоцій, а й небезпек, які чатують на кожного з нас у будь-який час і в будь-якому місці. Мороз, ожеледиця, снігова заметіль, сильний вітер – за таких умов нелегко пересуватися вулицями міста, а надто це стосується людей з особливими потребами.

Ольга БАНАХ.