П'ятница, 29 Березня 2024 р.
4 Січня 2019

СТАРТУВАЛИ ПЕРЕГОНИ

31 грудня в Україні стартувала виборча кампанія з чергових виборів Президента України.

Кандидата може висунути політична партія або він може бути самовисуванцем. Також повинен бути громадянином України, який досяг 35-річного віку, володіти державною мовою і проживати в Україні протягом 10 попередніх років до дня виборів. Крім того, кандидат мусить мати 2,5 мільйона гривень, які внесе як заставу.

Гроші повернуть у разі перемоги на виборах у першому турі, або у разі виходу до другого. Гроші інших учасників перегонів за президентське крісло поповнять Держбюджет України.

Висунення кандидатів і подання документів до Центрвиборчкому для реєстрації буде проводитися до 3 лютого включно. А після дев’ятого лютого виборці побачать остаточний список претендентів на посаду Глави держави.

Зареєстровані кандидати зможуть почати передвиборчу агітацію з наступного дня після реєстрації. Тому, як правило, у цей період засоби масової інформації та носії зовнішньої реклами рясніють політичною агітацією кандидатів.

Результати виборів, які відбудуться 31 березня, мають бути встановлені до 10 квітня. Проте, якщо жоден із кандидатів не набере абсолютної більшості голосів (50% + один голос), на нас очікує другий тур, який орієнтовно може відбутися 21 квітня.

У будь-якому разі в літо Україна зайде з новообраним Гарантом.