Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
11 Січня 2019

ХАЙ БУДУТЬ СВІТЛО І СТРАТЕГІЇ!

Нагородження, розробка планів, стратегій і невдоволення діями НКРЕП – із такими подіями пройшла перша цьогорічна сесія міської ради.

Насамперед депутати визначилися із планом своєї роботи, який їм представив секретар міської ради Дмитро ВАСИЛЬЯНОВ.

Далі затвердили Стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху в місті до 2025 року.

– За останніх п’ять років у Кам’янці-Подільському було офіційно зареєстровано 692 ДТП, у яких 278 осіб травмовано та 12 людей загинули. Найбільше дорожньотранспортних пригод сталося на проспекті Грушевського, Хмельницькому шосе, вулицях Північній, Пушкінській, Лесі Українки, Драй-Хмари, Огієнка, – це тільки частина аргументів, виголошених на сесії заступником міського голови Сергієм БАБІЄМ, які пояснюють необхідність створення Стратегії.

Згідно з планом її реалізації, в Кам’янці передбачено, зокрема, виготовлення комплексної схеми організації дорожнього руху, встановлення світлодіодних табло, будівництво семи кільцевих розв’язок із малим діаметром острівця, придбання 67 комплексів автоматичної фіксації порушень, облаштування велодоріжок і багато іншого, в тому числі й ремонт доріг. Так би мовити, на те вона і стратегія, аби не відмовляти собі у мріях. Проте й казка може стати реальністю: якщо знайдуться гроші, місто точно знатиме послідовність і напрям своїх дій. 

Що, до речі, стосується і Програми благоустрою Старого міс­та на 2019-2025 роки, розробленої департаментом ЖКГ за дорученням сесії. Цей також дуже натхненний документ, котрий створювався протягом трьох місяців, дає повну картину потреб Старого міста і кроків до перетворення його на ідеальне місце.

Згідно з рішенням сесії, відзнаки міської ради «Честь і шана» удостоєно відомого кам’янецького тренера, президента міської федерації тхеквондо ВТФ, президента СК «Чайка» Сергія ЧАЙКУ.

Вже вдруге до колег із проханням дозволити скласти депутатські повноваження, зважаючи на стан здоров’я, звернулася Олена МАЗІЙ (ВО «Свобода»). Обранці з інших фракцій побачили в тому партійні задуми і відмовилися підтримати плани «свободівців» у цьому питанні. Але схвалили ініційоване ними звернення до Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Кабінету Міністрів щодо скасування постанови «Про внесення змін до тарифів на електроенергію, що відпускається населенню, з 1 березня 2017 року». Цей документ встановлює комерційну ціну на електроенергію, яка використовується для освітлення під’їздів, дворів, роботи ліфтів тощо. Депкорпус нашої міськради за пропозицією Валерія СЛОБОДЯНА («Відродження») також додав до тексту звернення вимоги щодо неприпустимості скасування дії нічного тарифу. Нагадаємо, що, за заявами регулятора, із 1 січня втрачає чинність постанова про зонний облік електроенергії для непобутових споживачів – підприємств і бюджетних установ.