Середа, 24 Квітня 2024 р.
18 Січня 2019

ЯМКИ ЛАТАЮТЬ – АЖ ПАРА ЙДЕ

Попри зимову прохолоду, на проспекті Грушевського аж парує. Вчора там взялися латати ямки. На перший погляд, ямковий зимовий ремонт – нонсенс і даремне витрачання коштів, але комунальники запевняють, що працюють за новітніми технологіями. Спочатку розчищають проблемну ділянку, потім прогрівають, усе асфальтують і знову гріють. На інспекцію зимового ремонту вирушили і журналісти «Подолянина».

ЯМКИ ЛАТАЮТЬ - АЖ ПАРА ЙДЕНавпроти кінотеатру «Сінема» працює техніка, чоловіки в яскравих жилетах розчищають немалі ями, які неодноразово ставали причинами аварій. Доки одну розчищають, іншу прогрівають.

– Інфрачервоний випромінювач-платформа-нагрівач, що працює на газі, нині прогріває асфальт на глибину до 20 сантиметрів, – розповідає нам головний інженер КП «Комбінат благоустрою» Ігор ГОЛУБКОВ (на фото). – Бачите, як парує! Нам потрібно прогрівати, поки вся волога не випарується. При температурі повітря +2-3 градуси ця процедура займе хвилин 40. Чим страшніший мінус – тим більше потрібно часу на прогрівання. А далі справа за нашим дорожнім асфальтовим міні-заводом, який працює тут разом із нами й одразу ж подає свіжоприготовлений асфальт у ямки. Аби все добре трималося, мусимо знову все прогріти і ущільнити віброплитою.

Як прокоментував заступник міського голови Сергій БАБІЙ, на такий крок міська влада змушена була піти через те, що впродовж попередніх тижнів  ямковість на окремих ділянках доріг стала критичною. На робочій нараді міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ скорегував план ремонту, до якого приступила шляхова бригада КП «Комбінат благоустрою» (директор Руслан ПРИСТАЧ). Депутати міської ради підтримали проведення зимового ремонту і погодилися виділити перший фінансовий транш – 150 тис.грн. з міського бюджету.