П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
18 Січня 2019

#ГРОМАДСЬКИЙ ЗВІТCHALLENGE

Саме під таким «хештегом» розпочали звітувати про свою діяльність протягом року активісти громадської організації «Творче об’єднання художників і письменників «Кам’яний острів». Про це повідомили 15 січня у прес-центрі міської ради і запропонували долучитися іншим об’єднанням, ініціативам, організаціям.

Анна Сіра, Тетяна Сметанюк, Андрій Заєць– Звітування в «Кам’яного острова» стане щорічним. Сподіваємося, що й інші організації проявлять бажання підсумовувати і висвітлювати свою діяльність, щоб жоден гарний проект не залишився поза увагою, – пояснила голова ГО Тетяна СМЕТАНЮК.

Отже, активісти «Кам’яного острова» наголосили на чотирьох своїх проектах:

• Найпомітніший проект, до якого була долучена ГО, – це Міжнародний кінофестиваль «Бруківка». Директор фестивалю Андрій Заєць принагідно анонсував Міжнародний фестиваль молодіжного кіно «Бруківка-2019», що відбудеться 11-15 вересня в нашому місті.

 Всеукраїнський культурний форум «Кам’яний острів» IV, в якому представили практики молодіжного сектора, що мають перетин із культурною сферою.

• Проект соціальної сфери – «Вартові дерев – активні громадяни міста», з яким знайомила присутніх керівник проекту, консультант Хмельницького РВ Асоціації міст України Анна СІРА. Його  реалізовано за фінансової підтримки міськради в рамках конкурсу проектів громадських організацій.

• Проектом року для ГО «Кам’яний острів» стало відкриття молодіжного центру. Як зазначила Тетяна Сметанюк, у рамках конкурсу, що проводився у лютому 2018 року, було виділено 50 тис. грн. з міського бюджету на облаштування приміщення центру, що розташований в адмінбудівлі міського стадіону. Центр створений як місце, де зможе спілкуватися активна молодь.

Окрім того, за словами активістів, вони долучилися також до участі та перемоги міста в конкурсі «Молодіжна столиця України – 2019», а ще взяли участь у «Дівчата Фест» та інших заходах, конференціях, круглих столах, організаціях презентацій, однією з яких була презентація роману Андрія Любки «Твій погляд, Чіо-Чіо-Сан» в рамках всеукраїнського туру.