П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
18 Січня 2019

ФЕСТИВАЛЬ РЕСТОРАННИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Майстер-класи провідних фахівців кулінарного мистецтва, презентації тематичних страв від гостей з-за кордону та іменитих гастрономічних закладів і розважальна програма – все це готує для кам’янчан і гостей міста фестиваль ресторанних технологій «BestCookFest-Podillia», котрий відбудеться 28 лютого – 2 березня.

Цього року після Києва, Харкова та Львова фестиваль приймає туристичний комплекс «Ксенія», що в с.Врублівці. Організаторами виступають Український кулінарний союз (УКС) та Слобожанська гільдія кулінарів УКС. Однак відбуватиметься все в мальовничому куточку Поділля і Кам’янці зокрема.

Начальник департаменту гуманітарної політики  Альона Кузема і Галина Локай– На фестиваль уже запрошені чимало поважних гостей. Зокрема, президент Всесвітньої асоціації спільнот шеф-кухарів Томас Гуглер, координатор арабського сектора ICC, президент Асоціації «Taste of Peace» Саркіс Якубян, почесний довічний член Всесвітньої асоціації спільнот шеф-кухарів WACS від Словенії Ізток Легат та інші почесні судді міжнародних конкурсів, – розповідає суддя національних кулінарних конкурсів, член Асоціації кулінарів «Західна шеф-група» і власниця туристичного комплексу «Ксенія» Галина ЛОКАЙ. – А от взяти участь у фестивалі-конкурсі може кожен охочий кухар зі стажем чи юніор. Номінації вже визначені: ресторанний сервіс, практичний клас (закуски, супи, овочеві страви, страви з риби, морепродуктів і м’яса), арт-клас (цукрові квіти, художня робота з тіста, карвінг), змагання барменів. Із собою потрібно мати весь кухонний інвентар і продукти. А от місцем для приготування і необхідною технікою всі будуть забезпечені.

Реєстрація на участь триватиме до 20 січня на ucu.com.ua.

Ольга БАНАХ.