П'ятница, 29 Березня 2024 р.
25 Січня 2019

ПРОКУРАТУРА ПРОТИ КРИМІНАЛІТЕТУ

Якщо важких злочинів на Кам’янеччині поменшало, то шахраї та гральний бізнес, навпаки, процвітають, – про це йшлося під час координаційної наради, що відбулася 18 січня у місцевій прокуратурі за участю керівництва міста, району, поліції, податкової служби і прокуратури краю. Вони обговорили шляхи покращення криміногенної ситуації.

ПРОКУРАТУРА ПРОТИ КРИМІНАЛІТЕТУ – Як у місті, так і в районі знизилася кількість тяжких злочинів, але попри це залишається ще чимало проблем, які необхідно вирішувати і запобігати їм. Як-от тілесні ушкодження, грабежі, розбої, – повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр ГОНЧАР (на фото другій ліворуч). – Надто поширені у нас шахрайства із банківськими картками та під час реалізації товарів у мережі Інтернет. Безкарність дозволяє шахраям процвітати, вигадувати нові й нові афери, адже подекуди слідство триває менше доби і складається враження, що слідчі свідомо не виконують слідчих дій щодо встановлення злочинців. Укотре закликаю поліцію більше приділяти уваги роз’яснювальній роботі, аби люди не вірили злочинцям. Розписуйте цілі схеми, за якими на довірливості мешканців наживаються шахраї. Всоте необхідно пояснити любителям покупок через Інтернет, що вони повинні вимагати спочатку товар, а вже потім переказували гроші на рахунки.

Особливу увагу Олександр Валентинович зосередив і на гральному бізнесі. За його словами, якщо по всій країні його викорінюють, то у нашому місті робота в цьому напрямку призупинилася:

– Я не розумію ситуації із цим питанням. За рік, що минув, у місті не було зареєстровано жодного кримінального провадження щодо роботи заборонених закладів. Хоча куди не глянь, а вони є скрізь і процвітають.

Прокурор закликав і міську владу долучитися до боротьби із порушниками: створювати спільні комісії задля викорінення зла у нашому місті.