П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
1 Лютого 2019

«ЄВРОПА-УКРАЇНА» – ДЛЯ НАШИХ ОТГ

Учасники форуму: Борис Сирота, Руслан Нестеров,  Денис Шевчук24-25 січня делегація Слобідсько-­Кульчієвецької ОТГ побувала на Міжнародному економічному форумі, що відбувся у місті Жешові (Польща). У ньому взяли участь понад 800 учасників із Польщі, інших країн ЄС, США, України. Серед них представники урядів та інші політики, дипломати, бізнесмени, працівники органів місцевого самоврядування, інституцій ЄС, міжнародних організацій, аналітичних осередків і ЗМІ.

– Ось уже 12 років поспіль форум «Європа-Україна» на найвищому рівні збирає разом спеціалістів, котрі прагнуть створити діалог і розвинути співпрацю між Україною та європейськими країнами, – розповідає учасник заходу, голова Слобідсько-Кульчієвецької ОТГ Руслан НЕСТЕРОВ. – Цей захід є чудовою можливістю для обміну думками між прихильниками різних поглядів, а також для створення цікавих бізнес-контактів. Учасники нашої делегації взяли участь у понад 30 панельних дискусіях на тему розвитку політичної та економічної співпраці.

Особливу увагу звертали на розвиток медицини, переймали, так би мовити, польський досвід, цікавилися їхньою медреформою. Скажімо, разом із лікарем-інфекціоністом нашої ЦРЛ Борисом СИРОТОЮ в рамках форуму відвідали госпіталь у Кракові. Там розуміють нашу ситуацію, кажуть, що 15 років тому також побували в нашій шкурі. Тому готові підставити нам плече, допомогти як фінансово, так і сучасним обладнанням.

Ще одним плюсом нашої поїздки став договір про співпрацю із польською гміною Оброво. Розвиватимемося разом із ними в різних напрямках: від культурного обміну до впровадження спільних економічних проектів.

Також під час форуму ми активно працювали над залученням інвесторів. Цікава для нас і тема відновлювальної енергетики, яку плануємо активніше розвивати в нас. Участь у міжнародному форумі дозволила зрозуміти, що перспектив у нашій Слобідсько-Кульчієвецькій громаді безліч, і маємо всі можливості жити не гірше від розвинених європейських країн.