Четвер, 25 Квітня 2024 р.
1 Лютого 2019

ЗАМІСТЬ ПРИЛАВКІВ – МОЛОЧНИЙ ПАВІЛЬЙОН

Не минуло й року, як на Центральному ринку знову скандалили і воювали за місця продавці, котрі реалізовують сільгосппродукцію на критій частині продуктового ринку. В понеділок, 28 січня, доки базар не торгував, тут почали демонтувати частину прилавків.

ЗАМІСТЬ ПРИЛАВКІВ - МОЛОЧНИЙ ПАВІЛЬЙОН– Щойно я дізналася про це, як одразу ж прибігла на ринок, – розповіла журналістам «Подолянина» пані Тамара, яка торгує на ринку вже три десятиліття. – Разом із колегами викликали поліцію, аби задокументувала таке неподобство. Нас виганяли ще торік у лютому – тоді й розпочали ламати прилавки. Сьогодні ж масштаби такого нищення вражають. Ми неодноразово просили директора ринку, аби він залишив нам робочі місця. Але ж нас, простих людей, ніхто не чує. Ми навіть зверталися до міської влади, але й там глухо.

Нам ще торік сказали, що тут робитимуть молочний павільйон. Але побоюємося, аби не виріс черговий ганделик, а продавці свіжої домашньої городини не залишилися за бортом і без можливості заробити копійку бодай на шматок хліба.

Як запевнив директор ТОВ КВЗП «Кам’янець-Подільський» Сергій ЧЕРНЯВСЬКИЙ, такі побоювання безпідставні:

– Віддаленість молочного павільйону від критого продуктового ринку спонукала нас шукати зручне для покупців місце. Проектна потужність модуля, так званого ринку сільгосппродукції, розрахована на 500 торгових місць. Протягом минулого року ми щомісяця проводили моніторинг і виявили, що середня його завантаженість у літні місяці, коли приїжджає найбільше продавців із села, близько 150 торгових точок у день. Тому було вирішено на 1/3 критого ринку облаштувати молочний павільйон. Відповідно до розробленого проекту, по колу розміщуватимуться тимчасові споруди, а всередині них реалізовуватиметься молочна продукція. Павільйон буде накритий і відповідатиме усім санітарним вимогам. Для іншої торгівлі залишається ще 363 місця. Ми нікого не виганяємо і не збираємося цього робити, навпаки, хочемо лише покращити умови для торгівлі, зробити їх комфортнішими як для покупців, так і продавців. На такий крок нас підштовхнули скарги містян, а ще зміни в законодавстві щодо харчових продуктів.