П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
15 Лютого 2019

ТАРИФИ БЕЗ МЕЖ…

Комунальні підприємства «Міськліфтсвітло» та «Спецкомунтранс» цього тижня офіційно оголосили про початок коригування тарифів на свої послуги. Зустріч за участі голів ОСББ та управлінських компаній, представників вищевказаних підприємств і міської влади відбулася 12 лютого в міськраді.

Для присутніх комунальники проаргументували збільшення вартості послуг на вивезення сміття і утримання ліфтів у багатоповерхівках. У своїх доповідях та презентаціях детально пояснили, чому змушені піти на такий крок. Зокрема, мають переглянути вартість послуг через підвищення мінімальної зарплати і нарахувань, збільшення ціни на пально-мастильні матеріали. Запевнили, що зі старими цінами, закладеними у тарифи, працювати більше не можуть.

Отож, відповідно до нових розрахунків, послуги з вивезення твердих побутових відходів відтепер становитимуть 0,539 за 1 кв.м (2018 р. цей тариф складав 0,446 грн. за 1 кв.м).

Майже вдвічі більше доведеться платити за утримання ліфтів. «Міськліфтсвітло» оприлюднило базову вартість тарифу – 0,95 грн. за 1 кв.м. Нагадаємо, що до цього діяв тариф 0,48 грн. за 1 кв.м. Скажімо, якщо утримання ліфта за базовим тарифом у будинку об­ходилося у 891,78 грн., то стане 1763,92 грн.

– Відтепер законодавством не передбачені громадські слухання щодо обговорення тарифів. Організації, які надають послуги (приватні чи комунальні), мають самостійно зі споживачем узгодити це питання і укласти договір. Орган місцевого самоврядування тепер не ухвалює рішення щодо підвищення вартості тарифу і взагалі не втручається у цей процес, – прокоментував директор департаменту ЖКГ Олександр БАБЧИНСЬКИЙ.

Найближчим часом підприємства укладатимуть  індивідуальні договори з головами ОСББ та управлінських компаній, і вже з цього моменту запрацюють нові тарифи.