Четвер, 25 Квітня 2024 р.
1 Березня 2019

ОВК ПОКИ ПРАЦЮВАЛА БЕЗ ГОЛОВИ

Центральна виборча комісія 18 лютого сформувала склад 199 окружних виборчих комісій на вибори президента 31 березня. Кожен із кандидатів у президенти має право подати в кожну комісію по одному представнику. Таким правом скористалися 43 із 44 претендентів.

Василь Романюк, Олег Підскоцький, Антоніна НагнибідаЯк підрахувала громадянська мережа «Опора», у Хмельницькій області президентські вибори організовуватимуть 252 члени окружних виборчих комісій, делеговані від 37 кандидатів. Не матимуть своїх представників у ОВК: Геннадій Балашов, Інна Богословська, Дмитро Гнап, Дмитро Добродомов, Ілля Кива, Аркадій Корнацький і Сергій Кривоніс.

Щодо окружної виборчої комісії по 193 виборчому округу, то вона вже встигла провести два засідання, проте на жодному з них не було власне самого голови комісії (за квотою – від кандидата на пост Президента Олександра Мороза).

Як стало відомо на другому засіданні ОВК, котре відбулося 25 лютого, спочатку головою комісії було призначено мешканку Києва Ганну Влад, яку через декілька днів, згідно із Постановою Центрвиборчкому, замінено на Анатолія Мазуренка – засновника Віньковецької районної організації Соцпартії України. Як було озвучено, на телефонні дзвінки він не відповідав, отже, і на засідання не з’явився.

25 лютого члени ОВК ТВО №193 ухвалили єдиний кош­торис видатків, який складає

8 млн. 439 тис.грн. За словами Олега Підскоцького, який за відсутності керівника головував на засіданні на прохання колег, більшість із цих грошей піде на оплату праці. Другим питанням стало визначення чотирьох кандидатур, які працюватимуть на платній основі.

Наприкінці всіх членів ОВК запросили на спеціальне навчання, яке проводить «Комітет виборців України» з метою підвищення фахового рівня.