Четвер, 25 Квітня 2024 р.
1 Березня 2019

«ЦЕ ТЕ, ЩО ГОДУЄ ЛЮДЕЙ…»

Навіщо місту малі архітектурні форми та тимчасові споруди? Відповідь на це запитання шукали 25 лютого на громадських слуханнях, де обговорювали проект рішення міської ради «Про обмеження встановлення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста».

Спільної згоди в питаннях розміщення МАФів і ТСів для провадження підприємницької діяльності шукали головний архітектор міста Ігор ПИРІЖОК, голова постійної комісії з питань землекористування, архітектури і будівництва, депутат міськради Валерій СЛОБОДЯН та директор департаменту ЖКГ, депутат міськради Олександр БАБЧИНСЬКИЙ.

Висловлено проблемні сторони цього питання: вплив тимчасових споруд на благоустрій міста, втрата робочих місць у разі зникнення цих споруд, кошти для створення комісії, яка перевірятиме споруди.

– Що поганого у тимчасових спорудах?! – запитує Валерій Анатолійович. – Так, це не панацея, але підприємці, які є їхніми власниками, дають робочі місця, щоб наші люди не їхали за кордон, аби прогодувати дітей. Вони повинні заробляти тут, і підприємницька діяльність дає їм таку можливість. Влада повинна не обмежувати встановлення тимчасових споруд, а розробити комплексну схему їх розміщення з певними вимогами, які перевірятиме спецкомісія. Якщо вимоги дотримано – нехай працюють, якщо ні – даємо термін на виправлення, а якщо підприємець порушує, тоді й перериваємо відповідні дозвільні документи.

Проте не всі підтримали твердження про те, що МАФи і ТСи потрібні місту. Також подискутували і над іншим логічним запитанням: «Якщо споруду колись дозволили, підписавши відповідні папери, то чому тепер виступають проти неї?», але у представників влади відповіді так і не знайшлося. 

Ольга БАНАХ.