Субота, 27 Квітня 2024 р.
8 Березня 2019

ВЕСНА: НЕ КВІТАМИ, А ЗВІТАМИ

Перша весняна сесія міської ради, що відбулася 6 березня, рясніла звітами. Найглобальніший із них – звіт міського голови про діяльність органів міської ради за минулий рік. До слова, Михайло СІМАШКЕВИЧ у грудні звітував перед громадою у соцмережах, на офіційному сайті міської ради, були публікації і в ЗМІ.

На розгляд депутатів були представлені звіти комунальних підприємств «УК «Добробут» і УК «Житловик», відділу контролю за дотриманням законодавства про працю. Про роботу постійної комісії міськради з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології звітував її голова Валерій СЛОБОДЯН. Принагідно Валерій Анатолійович повернувся до питання, яке вже не один раз розпалювало жваві дискусії в сесійній залі – роботи ПАТ «Гіпсовик». Знову перед депутатами виступали мешканці прилеглих до підприємства будинків і скаржилися на постійні хвороби, причину яких вони вбачали у викидах виробництва.  Нагадаємо, що, згідно із висновками екологічних інстанцій, «Гіпсовик» мав до середини грудня минулого року усунити недоліки, оформити необхідні дозволи і встановити фільтри. Депутати підтримали ініціативу перевірити, чи виконало підприємство все перелічене. Як і завжди, обговорення цього питання не обмежилося екологічними проблемами, а перейшло і в політичну площину (дискусії можна подивитися у записі трансляції сесії на сайті міськради).

Також затвердили народні обранці і звіт про виконання міського бюджету-2018. А внести зміни до бюджету на цей рік їх спонукали нові надходження: державної субвенції на лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет (351 тис.грн.) і обласної субвенції на ремонт доріг (5,4 млн.грн.).

Як уже повідомлялося, міська влада має плани перемістити управління надання адміністративних послуг у зручніше для його працівників і численних клієнтів приміщення. Його підшукали на вул.Симона Петлюри, 14. Для реконструкції нового дому для УНАП наші депутати попросили в офіційному зверненні до облради 4 мільйони гривень.