П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
15 Березня 2019

ПЕРШІ КРОКИ ДО ЗМЕНШЕННЯ АВАРІЙ

Торік у грудні міська влада анонсувала впровадження нового проекту – «Метрика ДТП». На місця, де скоюються аварії, крім поліцейських, уже декілька місяців виїжджають ще й представники влади.

– Команда чиновників, які відповідають за стан доріг у місті, ретельно обстежує ділянку дороги й заповнює спеціальну «Метрику ДТП». У цьому документі вказують, що саме потрібно виправити, аби в подальшому тут уникнути аварій. Уже складено три такі «Метрики». Зокрема, на вулиці Князів Коріатовичів, поблизу «Нової Будови», де торік збили неповнолітню, вже встановили освітлення і затвердили проект з облаштування острівця безпеки. Роботи обійдуться у 20 тисяч гривень. Також із вулиці Лесі Українки, неподалік від повороту до РАЦСу, маємо пересадити в інше місце дерева, адже вони обмежують видимість водіям вантажівок. Наразі найбільше коштів, 120 тисяч гривень, потрібно для усунення аварій на Нігинському шосе, поблизу «Льодової арени», де недавно збили дитину. Наразі замовили знаки, які встановимо найближчим часом, – зазначив заступник міського голови Сергій БАБІЙ.

«Метрика ДТП» – це один із 250 запланованих кроків стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Кам’янці-Подільському на період до 2025 року, яка передбачає нульову смертність.

Як повідомив Сергій Віталійович, Кам’янець став другим містом в Україні (після Вінниці), де всі світлофори, а їх маємо 21, переведені в цілодобовий режим роботи.