Четвер, 18 Квітня 2024 р.
15 Березня 2019

МОНЕТИЗАЦІЯ СУБСИДІЙ: ГРОШІ ВЖЕ В ОЩАДБАНКУ

Із 12 березня працівникам Ощадбанку додалося роботи. Саме з цього дня установа розпочала видавати гроші через систему переказів «Швидка копійка» субсидіантам, які не є пенсіонерами. Така державна допомога належить людям, котрі мають субсидію, оформлену до 31 грудня 2018 р. У відділенні Ощадбанку, що на пр.Грушевського, вже з 8 ранку 12 березня було велелюдно. Аби отримати живі гроші, зійшлося чимало субсидіантів.

Щоб не стояти у довгих чергах, деякі записалися на прийом на зручну їм годину (це можна зробити на офіційному сайті Ощадбанку – oschadbank.uа, або зателефонувавши на безкоштовну гарячу лінію: 0-800-210-800). На мобільні телефони їм навіть надійшло СМС-нагадування про візит. Вони підходили до каси, де їх оперативно обслуговували. Хто ж цього не зробив, змушений був чекати у живій черзі. 

Як розповів нам представник Ощадбанку, кошти на субсидію є в достатній кількості, й програма працює без збоїв. Єдине, на що не розраховували банкіри, то це на більшу кількість субсидіантів.

Як ми вже писали, пенсіонери мають отримувати субсидії паралельно з пенсією (переважно – на картку), але не всім гроші надійшли, проте їх переказали до Ощадбанку. Тепер пенсіонери з’ясовують усе у відділеннях банку. Працівники сподіваються, що такі неточності будуть усунуті найближчим часом.

А щоб не чекати у чергах, представники банку радять кам’янчанам оформити картку, на яку в подальшому й зараховуватиметься субсидія, про що повідомлятимуть через СМС.

Нагадаємо, що, за інформацією директора департаменту соцзахисту населення Людмили ПОЗИНЮК, у місті є 7015 пенсіонерів і 3233 особи, які отримують субсидію.