П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
22 Березня 2019

УЖЕ СКОРО МУР «ЛІКУВАТИМУТЬ»

Нарешті є надія, що частину муру північно-західного кута Північного бастіону фортеці, де 14 лютого 2018 р. стався обвал, розпочнуть реставрувати.

УЖЕ СКОРО МУР «ЛІКУВАТИМУТЬ»На офіційному сайті Prozorro зазначено, що реставрувати пам’ятку архітектури виявили бажання приватне підприємство «Гермес-С» (роботи оцінили у 3 млн. 833 779 грн.) і підприємець Микола Болюх (4 млн. 200 тис.грн.). За попередньою інформацією, у тендері, що відбувся 18 березня, перемогу здобув «Гермес-С».

– Тендер закінчується, і, відповідно до процедури, потрібно перечекати 10-денний термін на оскарження, а вже після цього буде офіційно оголошено переможця, з яким і укладемо договір, – коментує «Подолянину» директор Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Олександр ЗАРЕМБА. – Але потрібно буде ще почекати, аби переможець отримав дозвіл на проведення робіт у Міністерстві культури. Така процедура може зайняти близько місяця. І вже тоді можна буде розпочинати роботи. Відповідно до проектно-кошторисної документації, вартість реставраційних робіт становитиме майже 5 млн.грн., і розраховані вони на 7-8 місяців. 1 мільйон гривень виділено з міського бюджету, ще 600 тисяч – із музейного спецфонду. Цього має вистачити на перший етап робіт.