Субота, 20 Квітня 2024 р.
29 Березня 2019

ДОБРО ЗА МЕЖАМИ ГЕОГРАФІЇ

25 березня в Києві відбулися урочисті проводи учасників 24-ї Української антарктичної експедиції на станцію «Академік Вернадський». Керівником експедиції є полярник, учасник трьох антарктичних експедицій, кандидат біологічних наук Ігор ДИКИЙ.

Валентин Щербачов, Ігор Дикий– Разом із ними поїде і прапор Благодійного фонду «МіСт» імені Михайла Савенка, – поділився новиною президент фонду Сергій ІСАЄНКО. – У стінах Національного антарктичного наукового центру керівнику експедиції його передав волонтер нашого фонду – відомий спортивний журналіст Валентин ЩЕРБАЧОВ, за плечима якого, до речі, й дві власні антарктичні експедиції. Завдяки Валентину Васильовичу – завзятому мандрівнику – прапор фонду вже «підкорив» Гімалаї, де з’явилася гора імені Михайла Савенка, а тепер вирушає на Південний полюс.

Прапор є символом нашої щирої та безко­рисливої допомоги 2500 діточкам із 15 дитячих, соціальних та інтернатних закладів Хмельниччини. І ці символічні підкорення важкодоступних місць мають оселити в кожному дитячому серці думку, що ніколи й нізащо не можна здаватися та опускати руки, що потрібно вчитися наполегливо долати всі перешкоди і підкорювати в тому числі важкодосяжні життєві вершини.

Бажаємо всьому складу експедиції досягти своєї мети та виконати поставлені державою завдання. Добру – бути!

Як зазначив Ігор Дикий в інтерв’ю для Валентина Щербачова, дослідники рік пробудуть в Антарктиді, а саме на о.Галіндез. Крім виконання нових наукових програм міжнародного рівня, буде здійснюватися і модернізація та оновлення станції.

Разом з експедицією в Україну повернеться і прапор «МоСту», а підопічні фонду, як і завжди після повернення пра­пора з мандрів, укотре із захопленням будуть слухати розповіді про життя людей, для яких немає нічого неможливого, надихатися прикладами надзвичайних звершень і мріяти про гідне майбутнє.