Субота, 27 Квітня 2024 р.
5 Квітня 2019

ІКОНА, ЩО ЗЦІЛЮЄ

7-14 квітня у храмі Матері Божої Почаївської (УГКЦ, вул.30 років Перемоги,13) перебуватиме ікона Божої Матері Зарваницької. А вже цієї неділі, 7 квітня, о 17.00, всі охочі можуть долучитися до хресної ходи вулицями міста. Початок від храму Зарваницької Матері Божої (вул.Матросова, 17а, біля райлікарні) та до храму Матері Божої Почаївської. Організатор заходу – Українська греко-католицька церква.

Історія ікони, яка незабаром приїде до міста, вражає. За переказами, після спустошення татарськими ордами Києва один монах, рятуючись від нападників, потрапив у незнайомі місця над річкою Стрипа. У сні йому з’явилися Пречиста Діва Марія і янголи. Монах прокинувся у долині і побачив над джерелом ікону Пресвятої Богородиці з Ісусом на руках, котра світилася. Чернець залишився там. Згодом збудував капличку, куди помістив ікону. Опісля тут звели церкву з монастирем.

Село, що виникло біля цього святого місця, назвали Зарваницею. За переказами, ікона не раз зупиняла ворожі напади, а вода з джерела зцілювала калік і хворих.

о.Антоній, благочинний Української греко-католицької церкви.