Четвер, 25 Квітня 2024 р.
5 Квітня 2019

ЗУПИНИМО КІР ВАКЦИНАЦІЄЮ

Учора до Хмельницького з’їхалися медики з усієї області, аби обговорити питання госпітальних округів і намітити кроки, як охопити вакцинацією проти кору нещеплених жителів нашого краю. До таких дій лікарів спонукав недавній візит на Хмельниччину в.о. міністра охорони здоров’я Уляни СУПРУН.

ЗУПИНИМО КІР ВАКЦИНАЦІЄЮ– Лише за три місяці цього року у Хмельницькій області на кір захворіли 2778 людей. Це практично вдвічі більше, ніж зареєстрованих випадків у регіоні за весь 2018 рік. Поки ситуація не стала критичною, маємо розпочати спеціальні заходи з підвищення рівня імунізації серед дітей. Адже вакцинація є питанням національної безпеки, – зазначила під час наради Уляна Супрун.

За статистикою, нині Хмельницька область має найбільший інтенсивний показник захворюваності в країні – впродовж останнього місяця тут зареєстровано близько 200 нових випадків кору щотижня. А всього з початку спалаху захворіли 3203 людини, 2 з яких – померли.

У своєму виступі заступник міністра охорони здоров’я Ольга СТЕФАНИШИНА наголосила, що зупинити кір допоможе підвищення імунізації населення, адже лише при 95% щеплених формується колективний імунітет. Для цього Хмельницька область повністю забезпечена якісними вакцинами, які постачає Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). 

Як повідомляє прес-служба Хмельницької облради, з початку року таку спецоперацію провели на Львівщині. За її результатами, 90% школярів регіону мають захист від цієї недуги, а сам регіон втратив лідерство щодо захворюваності на кір.