П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
12 Квітня 2019

ПРО РЕМОНТИ І БЕЗСМЕРТЯ ГАРЯЧОЇ ВОДИ

Учора відбулася 71 сесія міської ради, на якій депутати доволі швидко розглянули понад 150 питань порядку денного. Участь у її роботі взяли 24 депутати, фракція ВО «Свобода» на сесію не з’явилася.

ПРО РЕМОНТИ І БЕЗСМЕРТЯ ГАРЯЧОЇ ВОДИНа початку засідання представники військового комісаріату і міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ вручили матері загиблого захисника Едуарда СЛОБОДЯНА орден «За мужність» III ступеня, яким його нагороджено Указом Президента посмертно.

Нагадаємо, що після майже 4-річних пошуків нашого земляка, навідника 80-ї окремої аеромобільної бригади, молодшого сержанта Едуарда Слободяна  ДНК-експертиза офіційно підтвердила, що він загинув 5 вересня 2014 р. під час жахливого бою на Луганщині. Мати, сестра, рідні та друзі до останнього вірили, що хлопець живий і перебуває в полоні. Рік тому його перепоховали на Алеї Слави.

Під час засідання сесії депутати здійснили перерозподіл бюджетних коштів, у тому числі субвенцій. У результаті 100 тис.грн. виділено на безоплатні медикаменти для пільгових категорій, 250 тис.грн. підуть на ремонт тротуарів на вул.Шевченка і Героїв Небесної Сотні, 450 тисяч – на ремонт внутрішньодворового проїзду на вул.Вокзальній, 77 та 77в. Виділено кошти і для капітального ремонту з протиаварійними заходами житлового будинку на вул.Пушкінській, 51.

Також 80 тис.грн. передбачено для фінансування винагороди переможцям конкурсу на найкращий ескізний проект Меморіалу Присязі на вірність України та капремонт тротуару на вул.Лесі Українки.

Рішенням сесії затверджено програму ремонтно-реставраційних робіт пам’ятки архітектури національного значення – Петропавлівська церква XVI ст., що розташована в Старому місті (вул.Татарська, 9). Пам’ятка перебуває в незадовільному стані та негайно потребує ремонту. Кожна зима приносить нові пошкодження, оскільки атмосферні явища – сніг, дощ, вітер – сприяють збільшенню тріщин у стінах та просіданню грунту.

Обговорювалася на сесії і проблема, яка по завершенні опалювального сезону стає однією з найактуальніших для кам’янчан – відсутність гарячої води.

– Наразі ми працюємо над цим питанням, – зазначив міський голова. – Надійшло звернення від народного депутата, до якого в свою чергу зверталися виборці зі скаргами (повний текст звернення див. на стор.3. – Прим. ред.). Але ми повинні розуміти, що при ухваленні певного рішення щомісяця потрібно буде знаходити по 800 тисяч гривень, адже гаряче постачання влітку збиткове.