Субота, 11 Травня 2024 р.
19 Квітня 2019

ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ ПРИНЕСЛА ПЕРЕМОГУ

ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ ПРИНЕСЛА ПЕРЕМОГУВідомий кам’янецький режисер, організатор фестивалю «Бруківка» та громадський активіст Андрій ЗАЄЦЬ недавно переміг у Всеукраїнському конкурсі журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади» в номінації «Найкращий відеоматеріал».

18 квітня Андрій отримав нагороду та премію (20 тис.грн.), яку йому вручав віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій ЗУБКО.

– Мій ролик – це частина проекту «#Ініціатива» – блог з інтерв’ю місцевих активістів та студентів Кам’янця на різну тематику, – розповідає Андрій Заєць. – Один із випусків був про реформу децентралізації на Кам’янеччині, бо мені справді цікава ця тема, «плюси» і «мінуси» таких змін. Потім передачу ретранслювали на місцевому телебаченні. Згодом я подав матеріал на участь в обласному конкурсі, півроку чекав результатів, далі – на всеукраїнський, але й тут результати забарилися на декілька місяців через вибори. І от, якось раптово і неочікувано… Перше місце.

Варто зазначити, що блог хлопець веде з 2014 р. Переможну відеороботу можна переглянути на «Ютубі» та на сторінці Андрія у «Фейсбуці».

Ольга БАНАХ.