Четвер, 28 Березня 2024 р.
19 Квітня 2019

ІЗ ТРОТУАРАМИ ЧИ БЕЗ?

ІЗ ТРОТУАРАМИ ЧИ БЕЗ?Ще торік в’їзд на вул.Вокзальну рятували від величезної калюжі, що не давала тамтешнім жителям нормально ані вийти з дому, ані дійти до будинку. Нині там рівненька й гарна тротуарна плитка, але варто пройти кількасот метрів як… Знову калабані! Великі та непрохідні, прямо біля житлового будинку №77, де живуть і матусі з малечею в колясках, і хлопчаки-підлітки, які хочуть дійти до школи без болота на плечах.

Вирішувати біду знову взялися представники влади. Народний депутат Воло­димир МЕЛЬНИЧЕНКО, міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і його заступник Сергій БАБІЙ 15 квітня з проектною документацією завітали на Вокзальну, аби поспілкуватися з мешканцями  будинків і порадитися щодо майбутнього ремонту.

– На капітальний ремонт цього внутрішньодворового проїзду виділено 500 тисяч гривень. Цього достатньо, аби зробити лише частину, але з тротуарами, якісним асфальтом, який служитиме довго. Щоб доробити ще шматочок, де є кілька ям, потрібно ще 250 тисяч гривень, – розповідає Сергій Віталійович. – Проте є й інший варіант: зробити більший шматок дороги, але без тротуарів. Тоді ми перекриємо всі ями, а в дощову погоду людям доведеться тимчасово ходити не по тротуару, а по дорозі, зате вже не перестрибуючи болото.

Нардеп і мер довго спілкувалися з народом, зважували всі «за» і «проти» та врешті домовилися до другого варіанту: довший шматок дороги, але поки без тротуарів. Ремонт планують завершити до кінця цього року.

До речі, нині комунальники продовжують розпочатий торік капітальний ремонт тротуару на вул.Максимчука. Довжина заміненого покриття становитиме близько 100 м. Далі працівники житлово-комунального господарства візьмуться за ремонт тротуару на Нігинському шосе та внутрішньобудинкового проїзду на вул.Гагаріна, 46.

Ольга БАНАХ.